Πολιτική

Οργισμένη ανακοίνωση Πατούλη για το άγριο επεισόδιο Τζήμερου με Πρωτούλη

Ένα άγριο επεισόδιο που έγινε ανάμεσα στον Θάνο Τζήμερο και τον Γιάννη Πρωτούλη στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής έγινε η αφορμή να εκδώσει μια οργισμένη ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Η συνεδρίαση διακόπηκε πολλές φορές και τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου όταν ο Θάνος Τζήμερος καυγάδισε άγρια με τον επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης Γιάννη Πρωτούλη. Ο Θάνος Τζήμερος ζητούσε να έρθει η αστυνομία για να συλλάβει τον κ. Πρωτούλη. Η αστυνομία έφτασε και αυτό προκάλεσε την οργή των παρισταμένων περιφερειακών συμβούλων.

Η συζήτηση αφορούσε το θέμα της παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων στο Αιγάλεω. Ο Θάνος Τζήμερος άρχισε να αποκαλεί τον κ. Πρωτούλη «σταλινοφασίστα», «άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων» και «εκπρόσωπο κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον εμφύλιο».

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν έμειναν αναπάντητοι από τον κ. Πρωτούλη, ο οποίος τον αποκάλεσε «ξεφτίλα», «επαγγελματία ρουφιάνο», «Ναζί με κοστούμι» και «αποτυχημένο που πήρε στις εκλογές μόνο 0,5% αν και τον στήριζαν όλες οι γερμανικές βιομηχανίες».

Οι φωνές δεν σταματούσαν και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πρωτούλης κινήθηκε εναντίον του κ. Τζήμερου και έσπρωξε το φλιτζάνι με καφέ που είχε μπροστά του ο κ. Τζήμερος με αποτέλεσμα να του λερώσει το κοστούμι. Ο κ. Τζήμερος κάλεσε από το κινητό του την άμεσο δράση, η οποία εμφανίστηκε μετά από λίγα λεπτά.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Θεεοδωρόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη, Βαγγέλης Πάνου, προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς την κατάσταση και προσπαθούσα να πείσουν τον κ. Τζήμερο να αποφύγει τη διαδικασία του αυτοφώρου και να ακολουθήσει τη διαδικασία μήνυσης.

Ωστόσο, ο Θάνος Τζήμερος επέμενε να γίνει η σύλληψη. Τελικά οι αστυνομικοί αποχώρησαν και λίγο αργότερα και ο κ. Τζήμερος μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του, με σκοπό να υποβάλλει μήνυση.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Αττική, προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Για να υπηρετήσουμε το στόχο αυτό , χρειάζονται συνθέσεις και συνεργασίες και υπέρβαση των κομματικών ορίων. Αλλά πάνω από όλα χρειάζεται σεβασμός στους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν θέση η βία και οι τραμπουκισμοί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτούς που προκάλεσαν το χθεσινό επεισόδιο και τις απαράδεκτες ύβρεις που εκτοξεύτηκαν μεταξύ των επικεφαλής δυο παρατάξεων, που συμμετέχουν στο περιφερειακό μας συμβούλιο. Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που μας προσβάλλουν όλους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ένταση on air με τη Σοφία Βούλτεψη που «προειδοποίησε» τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να σεβαστούν τον νόμο
«Οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να σεβαστούν τον νόμο γιατί αλλιώς πως θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος στο δικαστήριο;», διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σοφία Βούλτεψη
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Ο καθαρισμός και η συντήρηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Αναλυτικά η τροπολογία
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, τη φροντίδα και την ανάδειξη του Μνημείου και του χώρου είτε με ίδια μέσα, είτε μέσω ανάθεσης σχετικών συμβάσεων»
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη 13
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον καθαρισμό του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπει η τροπολογία
Οι αρμοδιότητες της συντήρησης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και της φύλαξης στην Ελληνική Αστυνομία
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
12
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν στο Λουξεμβούργο: «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
Σχετική ανάρτηση έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών με μια φωτογραφία από τη συνάντηση - «Οι διχόνοιες μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν» είπε νωρίτερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν από την Ανατολή αλλά και από το Νότο» - Η συνέντευξη Τύπου των ηγετών της MED9 στη Σλοβενία
Η Ελλάδα προσδοκά να ξεκινήσει μία πρώτη συζήτηση για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών αλλά και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η συνδεσιμότητα, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το Μεταναστευτικό και η πολιτική προστασία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν από την Ανατολή αλλά και από το Νότο» – Η συνέντευξη Τύπου των ηγετών της MED9 στη Σλοβενία
9