Κόσμος

Βρετανία: Υπόσχεται 200 εκατομμύρια λίρες στον ΠΟΥ για ανάσχεση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού

Η στάση της Βρετανίας έρχεται σε αντίθεση με εκείνη των ΗΠΑ, ο πρόεδρος των οποίων Ντόναλντ Τραμπ έχει επικρίνει τον ΠΟΥ.

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα πως υπόσχεται να διαθέσει 200 εκατ. λίρες (248 εκατ.δολάρια) στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και φιλανθρωπικές δωρεές ως συμβολή για να ανασχεθεί η μετάδοση του κορονοϊού σε ασθενέστερες χώρες και για να να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, που έχει προσβάλλει πάνω από 1.6 εκατ. ανθρώπους κι έχει προκαλέσει πάνω από 100.000 θανάτους.

Η Βρετανή υπουργός Υγείας Αν-Μαρί Τραβέλιαν δήλωσε πως η βοήθεια στις φτωχώτερες χώρες τώρα θα βοηθήσει να αποτραπεί η επιστροφή του στην Βρετανία. Η χώρα έχει καταγράψει πάνω από 10.000 θανάτους.

«Ενώ οι εξαίρετοι γιατροί μας και νοσηλευτές μας πολεμούν τον κορονοϊό στην χώρα, εμείς αναπτύσσουμε βρετανική τεχνογνωσία και χρηματοδότηση σε όλον τον κόσμο για να αποτρέψουμε να φθάσει στη Βρετανία ένα δεύτερο θανατηφόρο κύμα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Τραβέλιαν.

«Ο κορονοϊός δεν σέβεται σύνορα κρατών κι έτσι η ικανότητά μας να προστατεύσουμε τον βρετανικό λαό θα είναι αποτελεσματική μόνο εάν ενισχύσουμε τα συστήματα υγείας και στις πιο ευάλωτες χώρες» προσθέτει.

click4more: Κορονοϊός: Ο Τζόνσον ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές – “Τους χρωστάω τη ζωή μου”

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως 130 εκατ. λίρες θα διατεθούν σε υπηρεσίες του ΟΗΕ,με 65 εκατ. να προορίζονται για τον ΠΟΥ. Άλλα 50 εκατ. λίρες θα δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό για να βοηθήσει εμπόλεμες, όπως η Υεμένη, ή δύσβατες περιοχές και άλλα 20 εκατ. θα διατεθούν σε άλλες οργανώσεις, ή αγαθοεργίες.

Η στάση της Βρετανίας έρχεται σε αντίθεση με εκείνη των ΗΠΑ, ο πρόεδρος των οποίων Ντόναλντ Τραμπ έχει επικρίνει τον ΠΟΥ για τη διαχείριση της πανδημίας και πρότεινε στην κυβέρνησή του να αναθεωρήσει την χρηματοδότησή της χώρας στον ΠΟΥ.

«Η γενναιόδωρη συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά μία ηχηρή δήλωση πως η παγκόσμια τούτη απειλή απαιτεί μία παγκόσμια απάντηση. Σε αυτό είμαστε όλοι μαζί, όπερ σημαίνει πως προστατεύοντας την υγεία σε όλον τον κόσμο, βοηθούμε να προστατευθεί η υγεία του λαού στη Βρετανία», απάντησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγιέσους.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δασκάλα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια στη φυλακή στο Μιζούρι - Κακοποιούσε τους μαθητές της και τους έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ
Η γυναίκα φέρεται να κακοποιούσε ανηλίκους σε διάφορους χώρους, όπως στο σπίτι της, στο αυτοκίνητό της ή σε απομονωμένα μέρη, συχνά όταν ο σύζυγός της απουσίαζε για δουλειά
Little boy sitting alone on floor after suffering an act of bullying while children run in the background. Sad young schoolboy sitting on corridor with hands on knees and head between his legs.
Σκληρή επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι και ΕΕ: «Καμία ευγνωμοσύνη από την Ουκρανία, η Ευρώπη ακόμα αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»
Καθώς η Ουάσιγκτον επιχειρεί να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη για τον τερματισμό του πολέμου, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την ουκρανική ηγεσία για «αχαριστία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 58 λεπτά
Λίβανος: Το Ισραήλ χτύπησε υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ – Ένας νεκρός και 21 τραυματίες σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου διέταξε πλήγμα εναντίον του αρχηγού του στρατιωτικού επιτελείου της Χεζμπολάχ στη λιβανική πρωτεύουσα, σηματοδοτώντας τη σοβαρότερη κλιμάκωση μετά την εκεχειρία του Νοεμβρίου 2024
Κτήριο που υπέστη ζημιές από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν την Δευτέρα - Η Άγκυρα θέλει «να ανοίξει τον δρόμο για την ειρήνη»
Από τη Νότια Αφρική, ο Τούρκος πρόεδρος δηλώνει ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ώρα που οι ΗΠΑ παρουσίασαν νέο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ανανεώθηκε πριν 33 λεπτά
Μπαράζ επαφών της Ουκρανίας με Ευρωπαίους για το σχέδιο Τραμπ - «Πρέπει να σταματήσει η αιματοχυσία», δηλώνει ο Ζελένσκι
Καθώς η Ουκρανία συνεχίζει τις διαβουλεύσεις στη Γενεύη για το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο της ΕΕ
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες