Πολιτική

Μητσοτάκης από Σαντορίνη: «Προχωράμε μπροστά – Ελάτε στην Ελλάδα»

Στη Σαντορίνη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας το μήνυμα για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

Με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του νησιού παραχώρησε συνέντευξή Τύπου στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Οινοποιών Σαντορίνης μιλώντας για τον τουρισμό και πώς η χώρα θα υποδεχτεί με ασφάλεια επισκέπτες από το εξωτερικό. Στη Σαντορίνη βρίσκονται 50 δημοσιογράφοι από το εξωτερικό μερικές ώρες πριν το άνοιγμα του τουρισμού για να μεταφέρουν το μήνυμα για διακοπές με ασφάλεια, αλλά και υγειονομικό πρωτόκολλο στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα προετοιμάζεται για ένα ιδιότυπο καλοκαίρι που δεν μοιάζει με άλλα που ζήσαμε. Η πανδημία μας ανάγκασε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, τον τρόπο που δουλεύουμε, το πώς χαιρετάμε ο ένας τον άλλο, ακόμη και το πώς προσπαθούμε τελικά να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως ένας εμβληματικός τόπος διακοπών», ανάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προχωράμε μπροστά», είπε και συμπλήρωσε: «Ελάτε στην Ελλάδα. Από τη Δευτέρα ανοίγουν τα αεροδρόμια σε ορισμένους ταξιδιώτες, ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν σε όλους. Με ενδιαφέρει η Ελλάδα να είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι».

Δείτε Live από τη Σαντορίνη

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Οινοποιών Σαντορίνης.

«Αν σήμερα μπορούμε να κάνουμε τα πρώτα διστακτικά βήματα για να προσελκύσουμε επισκέπτες, το κάνουμε ακριβώς επειδή η χώρα θεωρείται ως ένας ασφαλής προορισμός. Αυτήν την ασφάλεια οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς του νησιού.

 mitsotakis

mitsotakis

santorini

santorini

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων, Επιφάνιο, περπάτησε στα Φηρά και συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

santorini

Παράλληλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου, στέλνοντας το μήνυμα ότι προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα» – Η ΝΔ καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Απατζίδη περί τουρκολιβυκού μνημονίου
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν η θέση της κας Απατζίδη αποτελεί επίσημη γραμμή του κόμματος
Αλεξάνδρα Σδούκου 4
Νίκος Ανδρουλάκης: Η διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ψηφοφορία για την προανακριτική αποκαλύπτουν την πολιτική κρίση της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, καταγγέλλει ότι το Μαξίμου έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και προχωρά σε μεθόδους απονομιμοποίησης των θεσμών
Νίκος Ανδρουλάκης 1