Κόσμος

Σάντσεθ: Η Ισπανία ξανανοίγει τα σύνορα αλλά παραμένει ευάλωτη

Μερικές ώρες προτού η Ισπανία ξανανοίξει τα σύνορά της στους Ευρωπαίους, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ υπενθύμισε στους Ισπανούς ότι παραμένουν ευάλωτοι στον νέο κορονοϊό και ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

“Παραμένουμε ευάλωτοι. Οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή και να ακολουθούμε αυστηρά τα μέτρα υγιεινής και προστασίας”, δήλωσε ο Σάντσεθ σε τηλεοπτική του ομιλία.

“Ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι ένα τείχος απέναντι στον ιό ή ένας δίαυλος μετάδοσης του ιού, από εμάς εξαρτάται”, επέμεινε ο Σάντσεθ καθώς η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία με περισσότερους από 28.000 νεκρούς, βγαίνει από μια αυστηρή καραντίνα 14 εβδομάδων.

Τέλος η κατάσταση συναγερμού

Απόψε, τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή, η Ισπανία αίρει την κατάσταση συναγερμού που κήρυξε στις 14 Μαρτίου και ανοίγει ξανά τα χερσαία σύνορά της με τη Γαλλία και τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πορτογαλία θα ανοίξει τα σύνορά της με την Ισπανία την 1η Ιουλίου.

Οι ίδιοι οι Ισπανοί θα μπορούν επιτέλους να μετακινούνται σε όλη τη χώρα. Μέχρι τώρα περιορίζονταν στην επαρχία τους ή στην περιφέρειά τους.

Οι ξένοι δεν θα υποχρεωμένοι πλέον να τίθενται σε καραντίνα δύο εβδομάδων μετά την είσοδό τους στη χώρα.

Αλλά όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα στους κλειστούς χώρους και στους ανοιχτούς χώρους όταν δεν είναι δυνατόν να διατηρούν μια απόσταση ασφαλείας 1,5 μ. με τους άλλους.

600 στελέχη του υπ. Υγείας στα αεροδρόμια

Περίπου 600 στελέχη του υπουργείου Υγείας θα αναπτυχθούν στα αεροδρόμια για να ελέγχουν τους ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό, να τους ζητούν τον τόπο κατοικίας τους και να τους θερμομετρούν.

Τα ύποπτα περιστατικά θα εξετάζονται από γιατρό, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ ‘Ιλια.

Την 1η Ιουλίου, η Ισπανία θα ανοίξει τα σύνορά της σε όλες τις εθνικότητες, στην προσπάθειά της να σώσει ό,τι απομένει από την τουριστική περίοδο. Ο τουρισμός είναι ο πρώτος πυλώνας της ισπανικής οικονομίας με το 12% του ΑΕΠ της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση του Πάπα Λέοντα με τον Αλ Πατσίνο και τον παραγωγό της ταινίας «Maserati: The Brothers» στο Βατικανό
Ο σπουδαίος ηθοποιός βρέθηκε στην Ιταλία για τα γυρίσματα της νέας ταινίας, της οποίας το καστ αποτελείται επίσης από τους Άντονι Χόπκινς, Άντι Γκαρσία, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Μορόνε και Σαλβατόρε Εσπόζιτο
Αλ Πατσίνο και Πάπας Λέων
Το Ισραήλ με νέο θαλάσσιο αντιαεροπορικό σύστημα αναχαιτίζει τους ιρανικούς πυραύλους – Άμαχος πληθυσμός τα θύματα εκατέρωθεν
Το Ισραήλ έπληξε νοσοκομείο στην ιρανική πόλη Κερμανσάχ - «Καταστρέψαμε το ένα τρίτο» των εκτοξευτήρων πυραύλων εδάφους- εδάφους του Ιράν και έχουμε τον πλήρη εναέριο έλεγχο της Τεχεράνης», λέει ο Ισραηλινός στρατός
Ιρανικοί πύραυλοι πάνω από την πόλη Ασκελόν
Ανανεώθηκε πριν 56 λεπτά
15
Το Ιράν καταδίκασε σε θάνατο με απαγχονισμό πράκτορα της ισραηλινής Μοσάντ – Είχε συλληφθεί το 2023
Ο επικεφαλής των δικαστών στο Ιράν, Γολαμχοσεΐν Μοχσενί Εζεΐ, ζήτησε να γίνονται με γοργές διαδικασίες οι δίκες των προσώπων που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
Επίθεση του Ισραήλ στην Τεχεράνη του Ιράν