Ελλάδα

Μόνο με αρνητικό τεστ οι ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία – Έκτακτη απόφαση Χαρδαλιά

Νέα μέτρα έως τις 4 Αυγούστου για όσους έρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία. Εξαιρούνται Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Αυστηροποιούνται τα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στην Ελλάδα. Με έκτακτη απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά, από το πρωί της επόμενης Τρίτης και μέχρι τις 4 Αυγούστου τουλάχιστον, όσοι έρχονται αεροπορικώς από τις δυο χώρες θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ για κορονοϊό και να είναι αρνητικό. 

Click4more Επιστρέφει ο εφιάλτης του κορονοϊού – Ρεκόρ κρουσμάτων σε 40 χώρες

Η προϋπόθεση του αρνητικού τεστ ισχύει ήδη για όσους μπαίνουν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα. Η απόφαση να αυστηροποιηθούν τα μέτρα εισόδου στην Ελλάδα για τους ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία πάρθηκε εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού στις δυο χώρες. Σημειώνεται ότι από την υποχρέωση του αρνητικού τεστ εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Η απόφαση για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

“Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα 200 εκατ. ευρώ ετησίως οι παράνομες επιδοτήσεις – Οι πρώτες καταγγελίες το 2017 και τα πλαστά έγγραφα
Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις από τα 650.000 ΑΦΜ που αιτούνταν επιδοτήσεις περίπου οι 100.000 είχαν λάβει χρήματα με πλαστά έγγραφα η με κάποιο τρόπο που παρέκκλινε από την τυπική διαδικασία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 1
Φωτιά στο Λασίθι στην περιοχή Αχλιά: Ήχησε το 112 για εκκενώσεις οικισμών – «Απομακρυνθείτε προς Ιεράπετρα»
Όπως αναφέρει το μήνυμα από το 112 «αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Φωτιά, Αχλιά, Γαλήνη και Φέρμα απομακρυνθείτε προς Ιεράπετρα».
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 46 δευτερόλεπτα
«Αν ήξερα ότι κακοποιείται η κόρη μου, θα τον είχα καθαρίσει εγώ» κατέθεσε ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα - Με σκυμμένο το κεφάλι ο κατηγορούμενος
«Δολοφόνε» είπε ο πατέρας της Κυριακής μόλις μπήκε ο κατηγορούμενος στη δικαστική αίθουσα, ενώ σε μια διακοπή της διαδικασίας του φώναξε «θυμάσαι ποιος είμαι εγώ;»
Η Κυριακή Γρίβα 1