Ελλάδα

Κορονοϊός: Με αρνητικό τεστ οι ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία – Τι λέει η Notam

Από την Τρίτη 28 Ιουλίου όσοι ταξιδεύουν προς την Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία και Ρουμανία θα εισέρχονται στη χώρα μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Αυτό αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενώ αυτό το μέτρο για Βουλγαρία και Ρουμανία θα ισχύει ως την Τρίτη 4 Αυγούστου.

Ηnotamτης ΥΠΑ βγαίνει μετά από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η οποία τονίζει τα ακόλουθα: «Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία.»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 33χρονου γιατρού στα Χανιά - «Περιμένουμε σήμερα να μάθουμε αν είναι ζωντανός», λέει ο πατέρας του
Η αστυνομία αναμένεται σήμερα να εξετάσει βίντεο από σούπερ μάρκετ που φέρεται να πέρασε ο γιατρός - Οι δηλώσεις του πατέρα του στο newsit.gr
γιατρός
Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Πορτοκαλί προειδοποίηση και έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
Την Τετάρτη τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική χώρα, σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου
άνθρωποι με ομπρέλες μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα