Πολιτική

Βουλή: Μομφή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Μάρκου για το “σας κάναμε τον κω@@ να” (video)

Υπέρ της πρότασης μομφής, κατά πλειοψηφία, η Βουλή σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου, για “αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά”, που επέδειξε στην αίθουσα της Ολομέλειας στις 22 Ιουλίου, με εκφράσεις “πεζοδρομίου”.

“Ναι” ψήφισαν στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ, και το Μέρα 25 αναγνώρισαν πως η συμπεριφορά ήταν απρεπής και καταδικαστέα, αλλά, σημείωσαν, ότι πειθαρχικά το θέμα έχει λήξει με την αποβολή του από την Ολομέλεια την ημέρα του συμβάντος. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε “επιφύλαξη”.

Βουλή: Χαμός με τον Κωνσταντίνο Μάρκου

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο στην συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η συζήτηση είχε διακοπεί μετά την ένταση που δημιουργήθηκε με αφορμή την απρεπή κίνηση αλλά και τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Μάρκου σχολίασε ειρωνικά την άνοδο στο βήμα του εισηγητή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, λέγοντας: “Τι θα πει; Τα ίδια που είπε και ο Πλεύρης”. Αμέσως αντέδρασε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΚΙΝΑΛ), αναφέροντας: “Μιλάς κι εσύ που είσαι στη διαπλοκή; Έχω ράμματα για τη γούνα σου”.

Τότε είναι που… ξέφυγε ο Κωνσταντίνος Μάρκου και είπε επί λέξει: “Σας το κάναμε τον κ@@@ να”, προβαίνοντας, μάλιστα, και στην αντίστοιχη χειρονομία…

Click4more: Βουλή: Αποβλήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου για την φράση: “Σας έχουμε κάνει την κ@λ@ρ@, να!”

Όπως ήταν επόμενο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στην αίθουσα της Ολομέλειας με όλους τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ να σηκώνονται όρθιοι και να διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη αυτή κίνηση.

Μαρκόπουλος: Ντροπή σας αλήτες

Κικίλιας σε Μάρκου: Δεν ντρέπεσαι λίγο ρε, βγες έξω

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Είσαι νούμερο, ηλίθιε!

Αθανάσιος Μπούρας (Προεδρεύων της Βουλής): Ντροπή! Απαράδεκτο! Είστε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Κύριε Μάρκου σας είδα. Να εξέλθετε της αίθουσας!

“Ανεχτήκαμε τη μία τον Μαρκόπουλο, τον ανεχτήκαμε δεύτερη, μία ώρα έχει και μας φωνάζει λαμόγια”, φώναζαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι ντροπή! Τον είδα να προχωράει κάνοντας ένα σήμα απαράδεκτο. Απαράδεκτο”, είπε ο προεδρεύων της Βουλής και συνέχισε: “Κύριε Μάρκου βγείτε από την αίθουσα. Μη συνεχίζετε! Μην προκαλείτε άλλο! Λυπάμαι για τη διαγωγή σας! Καταδικαστέα! Πράξη καθηγητού του πανεπιστημίου! Παρακαλώ εξέλθετε από την αίθουσα! Παρακαλώ να βγει από την αίθουσα ο κ. Μάρκου!”, ανέφερε ο κ. Μπούρας και επέμεινε:

“Κύριε Μάρκου, παρακαλώ βγείτε από την αίθουσα! Αυτή είναι η εντολή του προεδρείου και πρέπει να την υπακούσετε! Να βγείτε από την αίθουσα, γιατί σας είδα εγώ! Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Συνεχίζουμε τη διαδικασία αφού βγει ο κ. Μάρκου! Κύριε Μάρκου να εξέλθετε. Δακόπτουμε για δύο λεπτά μέχρι να γίνει πράξη η απόφαση του προεδρείου!”…

Σημειώνεται ότι ένα από τα πειθαρχικά μέτρα που προβλέπονται για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, είναι και η περικοπή κατά το ¼ της βουλευτικής αποζημίωσης του βουλευτή, για ένα μήνα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
26
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
30
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
21
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 156
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης