Κόσμος

Η Φινλανδία ανοίγει και πάλι τα σύνορα για τη Σουηδία

Η Φινλανδία χαλαρώνει τους αυστηρούς περιορισμούς για την είσοδο στη χώρα καθώς θέλει να προσελκύσει τους ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους αλλά και τους χειμερινούς τουρίστες.

Πλέον η Φινλανδία επιτρέπει τις αφίξεις από χώρες με υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης κορονοϊού συμπεριλαμβανομένης και της γειτονικής της Σουηδίας.

Η Φινλανδία είχε προηγουμένως απαγορεύσει τις αφίξεις από χώρες με περισσότερα από 8-10 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους, ένα όριο που απέκλειε ταξιδιώτες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ο αποκλεισμός των Σουηδών δημιούργησε ιδιαίτερη αναταραχή, καθώς οι δύο γειτονικές χώρες είναι στενοί σύμμαχοι.

Από τις 19 Σεπτεμβρίου, το όριο προκειμένου οι χώρες να έχουν και πάλι απεριόριστη πρόσβαση θα αυξηθεί σε 25 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους. Οι ταξιδιώτες από χώρες όπου το ποσοστό είναι υψηλότερο επίσης θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη Φινλανδία εάν παρουσιάσουν αρνητικό τεστ για την Covid-19. Θα πρέπει να παραμείνουν σε αυτοαπομόνωση είτε για δύο εβδομάδες είτε έως ότου καταθέσουν ένα δεύτερο αρνητικό τεστ.

Το ποσοστό περιστατικών στη Φινλανδία για τις δύο τελευταίες εβδομάδες διαμορφώθηκε χθες στα 7,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, που είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου και για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση: Υπέγραψε νέους δασμούς 10% σε όλες τις χώρες – «Είναι μεγάλη μου τιμή»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλέστηκε για πρώτη φορά το Άρθρο 122 του Εμπορικού Νόμου του 1974, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο των ΗΠΑ να επιβάλει δασμούς έως και 15% για διάστημα 150 ημερών
Ο Ντόναλντ Τραμπ 14