Ελλάδα

Κορονοϊός: Πλέον κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο!

Έκκληση προς όλους τους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης κατά του κορονοϊού, απευθύνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, στο «απυρόβλητο» δεν είναι κανείς, καθώς οι νέοι ηλικίας 18-39 ετών είναι πρώτοι σε κρούσματα, ενώ ακολουθεί η αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα των 40-50 ετών.

«Όπως δήλωσε στην τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, οι νέοι νοσούν κατά κανόνα πιο ήπια αλλά ενδέχεται να παρουσιάζουν, όπως και οι μεγαλύτεροι, προβλήματα υγείας σε δεύτερο χρόνο… Χρόνια κόπωση, υπογονιμότητα στους άνδρες, καρδιολογικά προβλήματα και αναπνευστικές διαταραχές είναι μερικά από αυτά που συνοδεύουν τους αναρρώσαντες ακόμα και από εξαιρετικά ήπια νόσηση», σημειώνει ο ΠΙΣ.

Συστήνει τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς, αλλά και στους ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό, χωρίς να την αγγίζουμε εξωτερικά και αφαιρώντας την με προσοχή πλένοντας ενδελεχώς τα χέρια πριν και μετά. Επίσης, χρήση μάσκας και συχνή απολύμανση των χεριών στους χώρους εργασίας, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά με εργαζόμενους σε εργοστάσια που δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης, μείωση στο ελάχιστο των μετακινήσεων με μέσα μαζικής μεταφοράς σε ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα, χρήση μάσκας και στις εξόδους για διασκέδαση σε μικρές ομάδες φίλων για τους νέους και παραμονή στο σπίτι σε όποιους παρουσιάζουν έστω και λίγα δέκατα πυρετού, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση πιθανής ίωσης σε συνεργάτες και κοινωνικές συναναστροφές.

Τέλος, ο ΠΙΣ εξηγεί ότι το αντιγριπικό εμβόλιο γίνεται φέτος ύστερα από ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αφού ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο ανήκει στις ομάδες που προβλέπονται για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και τονίζει ότι πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου. «Το εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης συστήνεται ακόμα περισσότερο φέτος, διότι πρέπει να αποφευχθεί η ταυτόχρονη νόσηση από γρίπη και νέο κορονοϊό», καταλήγει ο ΠΙΣ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό