Ελλάδα

Συγκλονίζει ασθενής με κορονοϊό: Δεν ήθελα να διασωληνωθώ, ήμουν σίγουρη πως ίσως δεν ξυπνούσα

Είναι μόλις 40 ετών αλλά χρειάστηκε να παλέψει 14 μέρες (στο νοσοκομείο) με τον κορονοϊό. Να διαπραγματευτεί για να μη διασωληνωνθεί. Να περάσει αγωνία, μοναξιά, φόβο και τελικά να νικήσει.

Η μαρτυρία της 40χρονης γυναίκας που πάλεψε και νίκησε τον κορονοϊό, συγκλονίζει. Τα όσα είπε το πρωί της Τετάρτης (25.11.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ προκαλούν ανατριχίλα. Η αγωνία, ο φόβος που προκαλεί η ασθένεια. Με τα μάτια της να βουρκώνουν, θυμήθηκε την ώρα που την έπαιρνε το ασθενοφόρο από το σπίτι της. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

«Βουρκώνω όταν θυμάμαι πως με πήρε το ασθενοφόρο γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω», είπε. Έμεινε 14 μέρες στο νοσοκομείο. Ήταν 26 Οκτωβρίου όταν νόσησε. Χωρίς οξυγόνο, λέει, δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Click4more «Καμπανάκι» για πρόωρη άρση των μέτρων: Μην το κάνουμε όπως το καλοκαίρι

Η κα Κούτρα έμεινε μέρες στο νοσοκομείο. Βρέθηκε μια ανάσα από τη διασωλήνωση αλλά τελικά κατάφερε να τη… γλιτώσει. Το ιστορικό της, όσον αφορά στο αναπνευστικό, ήταν επιβαρυμένο. Η κατάσταση, περιέγραψε, ήταν από την πρώτη στιγμή δύσκολη. «Η στιγμή του ασθενοφόρου ήταν τραγικά δύσκολη, έπρεπε να χαιρετήσω τους δικούς μου και δεν μπορούσα να αναπνεύσω, φοβήθηκα πάρα πολύ», είπε με δάκρυα να μαζεύονται στα μάτια της.

Περιγράφοντας τις στιγμές στο νοσοκομείο, τα λόγια της προκαλούν κόμπο στο στομάχι. «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ήμουν ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση (…) Πονούσα παρα πολύ στο στήθος. Γενικώς πονούσα, δεν είχα πολύ πυρετό, αλλά είχα ιλίγγους, εμετούς, πονοκεφάλους. Και είναι πολύ δύσκολο το ψυχολογικό κομμάτι. Το πρωί ήμουν καλά και υποτροπίαζα σε μισή ώρα, είναι λες και έχεις μία βόμβα στα χέρια σου!». 

Δεν ήθελε να διασωληνωθεί γιατί «ήμουν σίγουρη ότι μπορεί να μην ξυπνούσα». Η μητέρα της, άλλοτε νοσηλεύτρια στο «Αγία Όλγα» παρακάλεσε τους γιατρούς να καθυστερήσουν τη διασωλήνωση. «Κάναμε διαπραγματεύσεις και ευτυχώς βελτιώθηκα. Ήμουν τυχερή». Ακόμα πάντως, δεν έχει συνέλθει εντελώς. «Δεν έχει φύγει η πνευμονία, ο ίλιγγος και η κόπωση. Συνεχίζω την αγωγή», είπε.

«Όταν φλερτάρεις με τον θάνατο αναθεωρείς κάποια πράγματα μετά»

Η 40χρονη γυναίκα περιέγραψε πως αρνητές του κορονοϊού την… «πήραν στο λαιμό τους» αν κι εκείνη πρόσεχε, εκείνοι δεν τηρούσαν τα μέτρα. Το πιθανότερο, είπε, είναι να κόλλησε στη δουλειά της. Από την πρώτη στιγμή, περιέγραψε, εμφάνισε συμπτώματα και δεν χρειάστηκε ούτε τεστ να κάνει. Δεν είχε όσφρηση, δεν είχε γεύση και υποπτεύθηκε πως είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Η κα Κούτρα λύγισε και όταν αφηγήθηκε πως κόλλησε τον σύζυγό της. Μόνο που εκείνος αναγκαστικά πέρασε την ασθένεια μόνος του, στο σπίτι, ενώ εκείνη ήταν στο νοσοκομείο. «Κόλλησα άθελά μου και τον σύζυγό μου, που το πέρασε μόνος του στο σπίτι και το μυαλό μου ήταν εκεί. Για εκείνον ήταν ακόμα πιο δύσκολο» είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα πρώτα λόγια του δράστη στους αστυνομικούς για τη δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: «Ήταν στιγμιαίο, ειπώθηκαν πράγματα που δεν έπρεπε»
«Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε "Δεν ήρθε στο ραντεβού". Μετά έβαλε τα κλάματα και μου έλεγε "θα αυτοκτονήσω"» είπε η 18χρονη «πέτρα» του σκανδάλου στους αστυνομικούς
Το θύμα της άγριας δολοφονίας στον Άγιο Δημήτριο
Ραντεβού θανάτου λόγω ερωτικής αντιζηλίας πίσω από τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο - Τα μηνύματα που οδήγησαν στον δράστη
Στο κινητό τηλέφωνο του 20χρονου εντοπίστηκαν μηνύματα που αποκάλυπταν ένταση ανάμεσά τους, με αφορμή προσωπικές διαφορές που σχετίζονταν με μια γυναίκα
Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο 15
Παραμένει ταμπουρωμένος ο άνδρας με την καραμπίνα στον Νέο Κόσμο - Στο σημείο διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και μέλη της ΟΠΚΕ επιχειρούν να εκτονώσουν την ένταση και να πείσουν τον άνδρα να αφήσει το όπλο και να βγει με ασφάλεια από το σπίτι
Μεγάλη κινητοποίηση στον Νέο Κόσμο