Ελλάδα

Θρήνος στην ομογένεια: Πέθανε ο Πολ Σαρμπάνης

Ένας από τους μακροβιότερους Γερουσιαστές των ΗΠΑ κι ένας από τους πολιτικούς που αγωνίστηκαν χωρίς κούραση για τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο Πολ Σαρμπάνης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ανακοίνωσε τη Δευτέρα (07.12.2020) ο γιος του.

Ο Πολ Σαρμπάνης, ως Γερουσιαστής και όχι μόνο, αγωνίστηκε και υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του Ελληνισμού για 30 χρόνια στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Την είδηση του θανάτου του την ανακοίνωσε ο γιός του και βουλευτής του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης. 

«Ο πατέρας μου, Γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, έφυγε από την ζωή ειρηνικά απόψε το βράδυ στην Βαλτιμόρη.

Η οικογένειά μου νοιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη γνωρίζοντας ότι έχουμε την υποστήριξη των κατοίκων του Μέριλαντ, που σήμαιναν τόσα πολλά για αυτόν και είχε την τιμή να τους υπηρετήσει.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των Πολιτειακών, τοπικών και υγειονομικών αρχών για την πανδημία της COVID-19, η οικογένειά μας θα πραγματοποιήσει μια ιδιωτική τελετή τις επόμενες ημέρες», ανέφερε σε δήλωσή του ο Τζον Σαρμπάνης.

Ο Πολ Σαρμπάνης είχε υπηρετήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όντας μάλιστα ένας από τους πρωτεργάτες για την επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο.

Ήταν επί 40 χρόνια εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος. Τα 30 από αυτά τα χρόνια τα πέρασε στη Γερουσία και αναδείχθηκε ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές των μεγάλων εθνικών θεμάτων.

Είχε τιμηθεί από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, με το Χρυσό Μετάλλιο, για την κοινοβουλευτική του παρουσία στις ΗΠΑ και τη στήριξη των ελληνικών θέσεων, αλλά και τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ήταν στενός φίλος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μάλιστα είχε σταθεί στο πλευρό της οικογένειας Σαρμπάνη όταν πέθανε η σύζυγος του πρώην Γερουσιαστή, Χριστίνα Σαρμπάνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 28
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων