Ελλάδα

Κορονοϊός: 1534 νέα κρούσματα την Πέμπτη και 81 νεκροί – 571 διασωληνωμένοι

121253 τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα. 3370 νεκροί από την αρχή της πανδημίας. 571 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οι επίσημες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού καθώς σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου ανιχνεύτηκαν 1534 νέες μολύνσεις. Παράλληλα το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 81 θάνατοι ενώ 571 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:  Σήμερα ανακοινώνουμε 1534 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 121253, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

5066 (4.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 34181 (28.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

571 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 697 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 81 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3370 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1351 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ την αναλυτική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θωρακίζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών – Αποκλειστικά από 2 φυλάκια με μηχανήματα X-rays η είσοδος από τη Δευτέρα 
Η είσοδος της οδού Δέγλερη θα είναι μόνο για δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ το φυλάκιο της οδού Λουκάρεως θα είναι ανοιχτό για όλους, αλλά θα δίνεται προτεραιότητα σε δικηγόρους
Πρωτοδικείο 22
«Βάλτε στη λεκάνη τα χρυσαφικά για να μην σας χτυπήσει το ρεύμα» - Εξοργιστικοί διάλογοι των απατεώνων που παρίσταναν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
Μέλος της συμμορίας, που παριστάνει τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, ζητά από μια 80χρονη να τοποθετήσει σε μπολ χρήματα και κοσμήματα και να το βγάλει έξω από την πόρτα του σπιτιού της
Σπείρα παρίστανε υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ