Πολιτική

Μπακογιάννη: Θα κάνουμε αγώνα για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν

«Θα κάνουμε αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά δεν θα τους υποχρεώσουμε, έστω κι αν πρόκειται για τη σωτηρία τους» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ.Μπακογιάννη μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε ευχαριστημένη στην διαχείριση της κρίσης που έφερε η πανδημία του νέου κορονοϊού και στη χώρα μας.

«Δεν υπάρχει κανένας που να είναι ευτυχής με την σημερινή κατάσταση. Όλοι θα θέλαμε να έχουν γίνει περισσότερα και όλοι θα θέλαμε να έχουμε πάρει πίσω τις ζωές μας. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα τα κατάφερε και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ελληνικό σύστημα Υγείας, χάρη στην απίστευτη προσφορά των ανθρώπων του και στις προσπάθειες της κυβέρνησης κατάφερε να μείνει όρθιο. Η Ελλάδα είναι όρθια παρά τις δυσκολίες».

Σχολιάζοντας τώρα τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το εμβόλιο, η κ. Μπακογιάννη μεταξύ άλλων σχολίασε:

«Αν η πολιτεία μου επιτρέψει να κάνω το εμβόλιο στις 27 Δεκεμβρίου που αρχίζουν οι εμβολιασμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα το κάνω. Η έκκληση προς όλους είναι, μόλις δοθεί η δυνατότητα να εμβολιστούν για το καλό όχι μόνο το δικό σας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε από αυτόν τον επιστημονικό άθλο και να μην ξεχνάμε πως οι ευρωπαϊκοί λαοί είμαστε προνομιούχοι καθώς θα το έχουμε στη διάθεσή μας δωρεάν. Η μάχη τώρα είναι να φτάσει το εμβόλιο και στις φτωχές χώρες κόσμου».

Απευθυνόμενη δε σε όσους ανησυχούν να εμβολιαστούν κατά του νέου κορονοϊού, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε.

«Είναι κατανοητό πως ένα καινούριο πράγμα προκαλεί φόβο στον κόσμο. Η πραγματικότητα όμως είναι πως το εμβόλιο έχει ελεγχθεί από πολλούς επιστήμονες και είναι ασφαλές. Θα κάνουμε αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά δεν θα τους υποχρεώσουμε, έστω κι αν πρόκειται για τη σωτηρία του» είπε χαρακτηριστικά.

Για το πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο μέχρι τον Μάρτιο να πάει η Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε αισιόδοξη σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιεσμένη. Το μήνυμα της ΕΕ ήταν σαφές. Αναθεωρητικές πολιτικές το 2020 και το 2021 από την διεθνή κοινότητα δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Αντίθετα  πολιτικές διαλόγου που θα βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, είναι οι μόνη διέξοδος. Η Τουρκία ξέρει ότι η δύναμη των νομικών επιχειρημάτων της δεν είναι μεγάλη. Εαν δεν τα βρούμε στις διερευνητικές πρέπει να πάμε στην Χάγη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«Έχοντας και την εμπειρία και τη γνώση αλλά και την ίδια διάθεση ενασχόλησης όπως και στην αρχή, διεκδικώ και πάλι τη στήριξη των δικηγόρων» ανέφερε ο ίδιος
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 1
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά»
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνήθως είναι ένα παζάρι δεσμεύσεων και παροχολογίας από την εκάστοτε κυβέρνηση»
Νίκος Ανδρουλάκης 2
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά από δημοσιεύματα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
«Κυπριακό μέσο ενημέρωσης κυκλοφόρησε ψευδές και παραπειστικό δημοσίευμα που αφορά υποτιθέμενη εμπλοκή μέλους της οικογένειάς μου στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 3
Ο Νίκος Ανδρούλακης από τη ΔΕΘ θα βάλει «ταφόπλακα» σε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ θα είναι καθοριστική, αφού θα πρέπει να πείσει τους έλληνες ψηφοφόρους ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί έτοιμη εναλλακτική πρόταση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Το «ταμείο» της κυβέρνησης για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Αύξηση των ποσοστών και νέα σχέση με τους πολίτες
Αν και «γαλάζια» στελέχη θεωρούν πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αυξήσουν τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ταυτόχρονα εκτιμούν πως αυτό το κλίμα δεν θα «φτάσει» μέχρι τις εκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Η παραίτηση από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο βιβλίο και οι «σύντροφοι» που «καίει»
Ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από την κεντρική παρουσίαση του βιβλίου που θα κάνει στην Αθήνα δεν αποκλείεται να πάει και σε άλλες δυο - τρεις μεγάλες πόλεις της επαρχίας
Ο Αλέξης Τσίπρας 24