Ελλάδα

Επίδομα θέρμανσης: Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές – Αναλυτικά τα ποσά

Το επίδομα κυμαίνεται από 80 έως και 650 ευρώ. Ποια η προσαύξηση για κάθε παιδί. Δείτε την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης και οι πρώτες πληρωμές αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή σε περίπου 700.000 δικαιούχους.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το επίδομα , κυμαίνεται από 80 έως και 650 ευρώ.

Τα 220 ευρώ είναι η βάση του υπολογισμού για το επίδομα. Το ποσό αυτό μάλιστα θα πολλαπλασιάζεται με τον ειδικό συντελεστή που ισχύει για τον οικισμό της κύριας κατοικίας του δικαιούχου, ενώ προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε παιδί.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην Απόφαση “το ύψος του επιδόματος της για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι (220) ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, όπως αυτός προσδιορίζεται στο Παράρτημα της άνω απόφασης και προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Το επίδομα που θα προκύψει κατά τα ανωτέρω δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού των ογδόντα (80) ευρώ ούτε να υπερβαίνει το ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ.”

Ποιες οι αλλαγές στην Αττική

Διευκρινίσεις έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεοόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στοn Real Fm. Τόνισε ότι έχει γίνει εξατομικευμένη προσέγγιση των δικαιούχων με αποτέλεσμα μια οικογένεια με δύο παιδιά στην Αττική η οποία πέρυσι δικαιούνταν , ανεξαρτήτως περιοχής 106 ευρώ φέτος να δικαιούται 96 ευρώ εάν διαμένει στη Βουλιαγμένη αλλά 249 ευρώ εάν μένει σε ορεινές περιοχές του νομού, όπως στο Δήμο Αχαρνών. Να σημειωθεί ότι στο κέντρο της Αθήνας, το επίδομα για τη συγκεκριμένη οικογένεια διαμορφώνεται σε 116 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. 

Δείτε τα ποσά ανά περιοχή. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προφυλακιστέος ο 27χρονος που προκάλεσε το τροχαίο στα Μάλια με θύμα την 23χρονη - Του επιτέθηκαν οι γονείς της
Οι γονείς της 23χρονης, στην εικόνα του 27χρονου άνδρα έξω από τα δικαστήρια, ξεκίνησαν να ουρλιάζουν και να τον βρίζουν, κατηγορώντας τον για το τροχαίο δυστύχημα που έκοψε νωρίς το νήμα της ζωής της 23χρονης
Η 23χρονη Μαρία που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο
1
Υπόθεση Novartis: Ένοχοι οι προστατευόμενοι μάρτυρες Δεστεμπασίδης και Μαραγγέλη
Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση
Novartis 14
Πρώην ηθοποιός πορνογραφικών ταινιών, επιχειρηματίας και αρραβωνιασμένος δηλώνει ο 42χρονος μαστροπός
Ο ίδιος θα υποστηρίξει ότι οι γυναίκες που τον κατηγορούν μεταξύ άλλων για μαστροπεία έπαιζαν σε ταινίες πορνό με τη θέλησή τους και μάλιστα υπάρχουν και συμβόλαια υπογεγραμμένα από τις ίδιες
Ο 42χρονος «κοντός» μαστροπός 16