Ελλάδα

Ψώνια με χρονόμετρο και μια φορά τη μέρα – Ιδού όλο το σχέδιο (video)

Είτε μέσα από το e-katanalotis, είτε ακόμη και με το... παραδοσιακό SMS «2» στο 13033. Πώς θα μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τα ψώνια μας. Πώς θα κλείσει το «παράθυρο» για... ανανέωση χρόνου. Πόσο χρόνο θα έχουμε. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις εικόνες συνωστισμού.

Με το… ρολόϊ στο χέρι θα είναι πια για τα ψώνια τους στα καταστήματα οι καταναλωτές όπως όλα δείχνουν, μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

Οι εικόνες της αγοράς το Σαββατοκύριακο ανησύχησαν τους λοιμοξιολόγους με τους ειδικούς να φοβούνται για τρίτο κύμα και να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να μπει χρονόμετρο στα ψώνια των καταναλωτών μέσω της πλατρφόρμας e – katanalotis

Η κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να… πατήσει το κουμπί της αντίστροφης μέτρησης αλλά ακόμα και της αποστολής ειδικού κωδικού ώστε οι αστυνομικοί να μπορούν ευκολότερα να εντοπίσουν τους παραβάτες.

click4more: Κορονοϊός: 207 κρούσματα στην Αττική, 32 στη Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

Η αποστολή των SMS στο 13033 αυξήθηκε κατά 13% φθάνοντας τα 4 εκατομμύρια. Το γεγονός αυτό έβαλε σε σκέψεις το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για μία νέα εφαρμογή που θα μπαίνει κόφτης στην αλόγιστη χρήση τους. Μέσω μίας εφαρμογής του e – katanalotis που θα μετρά αντίστροφα τη διάρκεια των αγορών.

«Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο αυτό που αναφέρατε για το e-katanalotis. Συζητάμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, τον κύριο Γεωργιάδη» δήλωνε χαρακτηριστικά το πρωί της Δευτέρας, 15.01.2021, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πώς θα γίνονται τα ψώνια… με το χρονόμετρο

Σύμφωνα με τα πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο καταναλωτής θα μπορεί να μπαίνει μία φορά την ημέρα στην πλατφόρμα και θα πρέπει μέσα στο χρονικό περιθώριο που θα δίνεται να κάνει όλες τις αγορές του.

Στο «τραπέζι» του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν μπει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να κλείσει ξανά τα καταστήματα.

Θα χρησιμοποιούμε την εφαρμογή, η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanalotis.

click4more: Κορονοϊός: Πόσοι έκαναν σήμερα το εμβόλιο και πόσα περιμένουμε ανά εταιρεία (video)

Ο καταναλωτής είτε θα “κατεβάζει” από το κινητό του το χρονόμετρο από την εφαρμογή e-katanalotis, είτε θα μπορεί να στέλνει SMS με τον κωδικό 2 στο 13033 και να του αποστέλλεται link με το χρονόμετρο.

Το χρονόμετρο ενεργοποιείται και μετρά αντίστροφα τις 2 ή 3 ώρες, ενώ σημειώνεται πως θα επιτρέπεται μία φορά την ημέρα η ενεργοποίησή του. Τέλος, για τους ηλικιωμένους θα προβλέπεται συμπλήρωση ειδικού εντύπου με τις επιτρεπόμενες ώρες για ψώνια.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Mega.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταδίωξη από την Καστοριά μέχρι την Κοζάνη τεσσάρων δραστών με 43 κιλά κάνναβη – Φωτογραφίες από τα ναρκωτικά και τα αυτοκίνητα
Στη διάρκεια της καταδίωξης, οι δράστες ξεφορτώθηκαν τα ναρκωτικά στην Καστοριά, συνέχισαν την πορεία τους προς την Κοζάνη όπου και συνελήφθησαν
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας
Καρυστιανού – Ρούτσι: «Μην πειράξετε τα ονόματα των θυμάτων» – «Καμία βεβήλωση του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη»
«Το θέμα με τα ονόματα των θυμάτων είναι κάτι που μας αφορά, που μας αγγίζει, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία που τα σκότωσε», είπε η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού και ο Πάνος Ρούτσι κάνουν δηλώσεις στου Ζωγράφου
48