Υγεία

Σε κάποιες συσκευασίες τροφίμων διαρρέει άργυρος στο περιεχόμενο: Τι έδειξε νέα έρευνα!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο άργυρος που είναι ενσωματωμένος σε αντιμικροβιακά πλαστικά, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για συσκευασίες τροφίμων και ποτών, θα μπορούσε να διαρρεύσει από τη συσκευασία και να εισέλθει στο περιεχόμενό της, ειδικά σε γλυκά και ζαχαρούχα τρόφιμα.

Η αντιμικροβιακή πλαστική συσκευασία εμποδίζει την ανάπτυξη των μικροβίων στο περιεχόμενό της. Χρησιμοποιείται για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και ασφάλεια των τροφίμων. Περιλαμβάνει ειδικά κατασκευασμένα υλικά, όπως πολυμερή, που περιέχουν παράγοντες με βιολογικές ιδιότητες μαζί με νανοσωματίδια αργύρου. Με αυτά τα υλικά, η συσκευασία καθυστερεί την αλλοίωση και τους κινδύνους των μεταδοτικών ασθενειών στους καταναλωτές.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα