Ελλάδα

Σεισμός στη Ναύπακτο: Συνεχείς οι μετασεισμοί μετά τα 5 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας ξύπνησε στις 05:36 τα ξημερώματα της Τετάρτης (17.02.2021) τους κατοίκους στη Ναύπακτο.

Ο σεισμός ήταν τελικά 5 Ρίχτερ (σ.σ. η πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν 4,9 Ρίχτερ) και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και της Φωκίδας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα έξι χιλιόμετρα.

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο.

Μετά το σεισμό των 5 Ρίχτερ, ακολούθησαν τουλάχιστον έξι μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος των οποίων ήταν ο σεισμός των 4,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 06:38.

seismosnaupaktos

Ο μετασεισμός αυτός είχε επίκεντρο 13 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου και εστιακό βάθος 8,1 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως τις 7:00 το πρωί δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις. Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής από το Αίγιο και την Ναύπακτο εξακολουθούν να κάνουν περιπολίες για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από την σεισμική δραστηριότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αναρτήσεις γεμάτες μίσος έκανε ο 52χρονος που συνελήφθη για απειλές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη – «Ονειρευόταν» μέρες Νεπάλ στην Ελλάδα
Για απειλές και εξύβριση κατηγορείται ο 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς ο κατηγορούμενος είχε...
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 54
Πώς έγινε το τροχαίο με τους δύο νεκρούς στην Πάτρα - Επί 1 χλμ η 70χρονη οδηγούσε ανάποδα στην Ολυμπία Οδό
Κάτω από άγνωστες συνθήκες η γυναίκα όταν έφθασε στις σήραγγες της Παναγοπούλας, αντί να συνεχίσει κανονικά την πορεία της, επέλεξε τη διαδρομή που ακολουθούν τα οχήματα επικίνδυνου φορτίου και μπερδεύτηκε
Το φλεγόμενο αυτοκίνητο μετά το τροχαίο στην Πάτρα
34