Κόσμος

Ουγγαρία – κορονοϊός: Ασφυξία στα νοσοκομεία μετά την αύξηση των εισαγωγών

Μάχη με τον κορονοϊό δίνει και η Ουγγαρία με τα νοσοκομεία να δέχονται μεγάλη πίεση την ώρα που τα κρούσματα είναι πολλά.

Οι εισαγωγές ασθενών με COVID-19 θέτουν τα νοσοκομεία της Ουγγαρίας υπό αυξανόμενη πίεση και οι μολύνσεις αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία εξαπλώνεται, δήλωσε σήμερα η αρχίατρος της χώρας.

Η Σεσίλια Μίλερ δήλωσε πως ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 έφθασε σήμερα τους 8.270 ξεπερνώντας την κορύφωση του δεύτερου κύματος που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο.

“Η κατάσταση από την πανδημία στην Ουγγαρία είναι πολύ σοβαρή”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως 833 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός επίσης μεγαλύτερος από αυτόν του Δεκεμβρίου.

Με το τρίτο κύμα του κορονοϊού να σαρώνει την Κεντρική Ευρώπη, η Τσεχία ζήτησε από τη Γερμανία, την Πολωνία και την Ελβετία να δεχθούν ασθενείς, ενώ η Σλοβακία αγωνίζεται επίσης να τα βγάλει πέρα.

Η Γερμανία, στο μεταξύ, χαλαρώνει προσεκτικά τους περιορισμούς του λοκντάουν.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε την Παρασκευή πως αναμένει ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα φθάσουν τις 15.000-20.000 και πρόσθεσε πως το σύστημα υγείας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε τον Φεβρουάριο, η Ουγγαρία έχει 2.296 κλίνες με αναπνευστήρα και πάνω από 15.800 είναι έτοιμες να δεχθούν ασθενείς με COVID-19.

Η κυβέρνηση του Ορμπάν προσπαθεί να αποφύγει ένα τρίτο λοκντάουν προκειμένου να αποτρέψει μια επανάληψη της βαθιάς ύφεσης που ακολούθησε τους περιορισμούς της άνοιξης του 2020, αλλά ενέτεινε χθες, Δευτέρα, τους περιορισμούς παρατείνοντας τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείνοντας όλα τα σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα.

Η χώρα των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων –η πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χρησιμοποιεί κινεζικά και ρωσικά εμβόλια καθώς και δυτικά εμβόλια– επιτάχυνε επίσης την εμβολιαστική εκστρατεία της, με 1,047 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 4
Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» από Χάρβαρντ και Πανεπιστήμιο Τορόντο - Φοιτητές θα σπουδάζουν στον Καναδά αν δεν ανανεωθεί η βίζα τους
Εάν υπάρξουν περιορισμοί στην έκδοση βίζας, οι αλλοδαποί φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Χάρβαρντ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σχολή Μανκ Διεθνών Υποθέσεων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Χάρβαρντ
CNN: Οι μυστικές συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Οι όροι της Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ τόνισαν στο CNN ότι έχουν υποβληθεί αρκετές προτάσεις με βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση το μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν, τον οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι χρειάζεται
Άνθρωποι περπατούν κοντά σε μια τοιχογραφία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εν μέσω της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ, στην Τεχεράνη