Ελλάδα

Σκληρό lockdown σε ακόμη 5 περιοχές: Αύξηση ενεργών κρουσμάτων ως 129,4% (video)

Σκληρό lockdown, δηλαδή υπαγωγή στο καθεστώς με χρώμα «βαθύ κόκκινο», ανακοίνωσε για 5 νέες περιοχές της χώρας ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής, 26.03.2021, για τον κορονοϊό.

Αρχικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ποιες περιοχές παραμένουν στο καθεστώς του σκληρού lockdown και συγκεκριμένα πρόκειται για τις:

Click4more: Αρχές Απριλίου τα self test – Ποιοι θα τα κάνουν πρώτοι και για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος.

Οι νέες περιοχές που μπαίνουν σε σκληρό lockdown

Στην συνέχεια ανακοίνωσε πως στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων από αύριο το πρωί στις 06.00 οι ακόλουθες περιοχές:

  • Η Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, με 520 ενεργά κρούσματα, όταν στις 15 Μαρτίου είχε 286. Αύξηση αύξηση 81,8% σε 10 ημέρες.
  • Η Περιφερειακή ενότητα Πέλλας με 315 ενεργά κρούσματα, όταν πριν από 10 ημέρες είχε 156, αύξηση 101,9%.
  • Ο δήμος Γρεβενών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 78 από 20 στις 15 Μαρτίου, σχεδόν έχουν τετραπλασιαστεί.
  • Ο δήμος Κιλκίς με 117 ενεργά κρούσματα όταν στις 15 Μαρτίου είχε 51, δηλαδή αύξηση 129,4% μέσα σε 10 μέρες.
  • Ο δήμος Βέροιας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 147 από 68 στις 15 Μαρτίου. Εδώ είχαμε αύξηση 116,2% τις τελευταίες 10 μέρες.

Επιπλέον, είπε: «Αξίζει να σημειωθεί ότι Ευρυτανία, Αρκαδία, Χίος, Ανώγεια και Σκιάθος εμφανίζουν σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, εξέλιξη που αν συνεχιστεί θα επιτρέψει να βγουν από το βαθύ κόκκινο την άλλη βδομάδα».

Κρίσιμη συνεδρίαση την άλλη εβδομάδα για σχολεία, λιανεμπόριο και «ανοιχτό» SMS 6 με «όπλο» τα self tests

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ακόμη πως τα self tests θα επιτρέχουν την επανέναρξη των δραστηριοτήτων σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. «Είναι ένα όπλο που δεν είχαμε και σ’ αυτό το νέο πλαίσιο, η επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να συζητήσει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, των σχολείων και τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Αμέσως μετά την εισήγησή τους θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση», είπε κλείνοντας.

Κορονοϊός: Δείτε την ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για το lockdown όπως μεταδόθηκε ζωντανά

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απαγορεύονται τα θαλάσσια σπορ και τα τζετ σκι στην Αττική - Αναλυτικά η λίστα με τις περιοχές και τις ώρες
Η απαγόρευση κυκλοφορίας ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών – θαλάσσιων μοτοποδηλάτων, ισχύει κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00
Θαλάσσια Σπορ 4
Χειροπέδες σε 63χρονο εκπαιδευτικό που είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή για ασέλγεια ανηλίκων και κρυβόταν στην Κορινθία
Ο 63χρονος εκμεταλλευόμενος τόσο την ιδιότητά του ως εκπαιδευτικός σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο της Αττικής όσο και τις δυσκολίες των ανήλικων μαθητών, τέλεσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών
istock
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη: Οι αναρτήσεις για τα 13 χρόνια χωρίς τη Μαρίκα Μητσοτάκη – «Μαμά μου, πόσο μου λείπεις!»
Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6.5.25) από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη το 2012. Με αναρτήσεις τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και...
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρίκα Μητσοτάκη
Συγκίνηση στην κηδεία του Πέτρου Μολυβιάτη: Δίπλα στο φέρετρό του ο Μητσοτάκης – Ο συγκινητικός επικήδειος του Καραμανλή
«Η αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στην διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος ήταν απαράμιλλη», είπε ο Κώστας Καραμανλής, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο του συνεργάτη
Κηδεία Πέτρου Μολυβιάτη 10
Υπόθεση Λύτρα: Η στιγμή που το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε στο δικαστήριο – «Σοκαριστικές αποκαλύψεις» προανήγγειλε ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου
Σε βίντεο φαίνονται τα βλέμματα των 2 πρώην συντρόφων να διασταυρώνονται, τη στιγμή μάλιστα που ο Απόστολος Λύτρας είχε στο πλευρό του την νέα σύντροφό του
Σοφία Πολυζωγοπούλου 1