Ελλάδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας

Αρχίζει και πάλι η κύρια ανάκριση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το οποίο απορρίπτεται η αίτηση εξαίρεσης της 19ης ανακρίτριας η οποία είχε κατατεθεί από την πλευρά της υπεράσπισης του ηθοποιού-σκηνοθέτη.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Πιέρρου καταλήγοντας οι ενέργειες της δικαστικής λειτουργού όσο αφορά την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη,είναι σύννομες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτουν ενδείξεις μεροληψίας της ανακρίτριας.

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνεται στο σχετικό βούλευμα ο τρόπος που διευθύνεται η διαδικασία με την υποβολή ερωτήσεων σε μάρτυρες και κατηγορούμενους δεν μπορεί από μόνος του να θεμελιώσει λόγο εξαίρεσης παρά μόνο αν συνδυάζεται με σαφείς ενδείξεις μεροληψίας κάτι που στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο όπως δέχθηκε το δικαστικό συμβούλιο δεν προκύπτει.

Με την εξέλιξη αυτή σηματοδοτείται η επανεκκίνηση της ανάκρισης η οποία είχε διακοπεί προσωρινά λόγω της αιτήσεως εξαίρεσης της 19ης ανακρίτριας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχερά Χριστούγεννα με καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας – Χιόνια στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 16 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 19 και στην Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Θεσσαλονίκη: «Ο γιος μου δεν φαίνεται στο βίντεο» λέει η μητέρα ενός από τα 6 άτομα που κατονόμασε για τον ομαδικό βιασμό της η 13χρονη
Το θέμα, όμως, είναι αν το συγκεκριμένο παιδί ήταν εκείνο που κατέγραφε τις εικόνες φρίκης από το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τις «ανέβαζε» στο διαδίκτυο
Θλιμμένη γυναίκα