Ελλάδα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο για έλκος και παλινδρόμηση

Με απόφαση του ΕΟΦ ανακαλείται άμσα γνωστό αντιόξινο φάρμακο για τη θεραπεία του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) δημοσιοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει άμεσα από την αγορά ένα γνωστό αντιόξινο φάρμακο για τη θεραπεία του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ η επείγουσα ανάκληση αποφασίστηκε διότι σε συγκεκριμένη παρτίδα του φαρμάκου η τυπωμένη ημερομηνία λήξης είναι ο Μάρτιος 2023, ενώ κανονικά το φάρμακο λήγει τον Μάρτιο του 2022.

Πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν VERALOX GR.CAP 20MG/CAP και την παρτίδα 200603.

Η συγκεκριμένη απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας DEMO ABEE.

Η εταιρεία DEMO ABEE, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΦ.

To VERALOX είναι ένα αντιόξινο φάρμακο με δραστική ουσία την ομεπραζόλη (omeprazole). Πρόκειται για ένα ρακεμικό μίγμα δύο εναντιομερών, που μειώνει τη γαστρική έκκριση οξέος μέσω ενός μηχανισμού δράσης υψηλής εκλεκτικότητας. Είναι ένας ειδικός αναστολέας της αντλίας πρωτονίων του τοιχωματικού κυττάρου. Δρα ταχέως και προσφέρει έλεγχο μέσω αντιστρεπτής αναστολής της γαστρικής έκκρισης οξέος, με μία μόνο δόση την ημέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σωτήρης Καλυβάτσης για τη δίκη Παπαγιάννη – Παυλίδου: «Η Σοφία ήταν πεσμένη κάτω και ούρλιαζε, ο Μάνος ήταν σαν λυσσασμένος»
«Η Κόνι Μεταξά μας εξήγησε ότι είδε τον Μάνο να πιάνει την Σοφία από τον λαιμό, να την ταρακουνάει και να την ρίχνει κάτω», κατέθεσε ο γνωστός ηθοποιός
Σωτήρης Καλυβάτσης
Σε μοναστήρια κατέφευγε ο 21χρονος που κατακρεούργησε τη μητέρα του στη Λάρισα - «Δεν τον ήθελε καθόλου ο πατέρας του»
Ο 21χρονος εχει ήδη προφυλακιστεί, παραμένει σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και μένει στο ίδιο κελί με έναν ιερέα, ο οποίος του ζήτησε να τον εξομολογήσει, αλλά εκείνος αρνήθηκε
Ο 21χρονος μητροκτόνος στη Λάρισα
4