Ελλάδα

Έρχεται στην Ελλάδα το τρένο υδρογόνου – Στη Θεσσαλονίκη και δεύτερο «Λευκό Βέλος»

Τρένο υδρογόνου, που είναι η πλέον υπερσύγχρονη τεχνολογία στην Ευρώπη φέρνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ελλάδα. Τα τρένα που κινούνται με κυψέλες υδρογόνου αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έχουν μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Ήδη έχουν γίνει δοκιμαστικές λειτουργίες τους στην Γερμανία ενώ έχουν δρομολογηθεί και σε μια γραμμή στην Αγγλία.

Χθες το βράδυ, εν τω μεταξύ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφερε από τον Ιταλία στην Ελλάδα και το δεύτερο “Λευκό Βέλος” σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το τρένο βρίσκεται στο νέο αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης και περίπου στις 20 Ιουνίου, και μαζί με το δίδυμο «αδελφάκι» του, που έφτασε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, θα ξεκινήσουν εμπορικά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

“Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της, παρά την πανδημία, και το επόμενο διάστημα θα έλθουν από την Ιταλία άλλα τρία τρένα τύπου “Λευκό Βέλος” όπως έχουμε υποσχεθεί, σύνολο πέντε” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κορυφαία πηγή της εταιρίας υπογραμμίζοντας και την μεγάλη επένδυση που έγινε στο αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης στο οποίο θα συντηρούνται τα νέα τρένα. “Παράλληλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ”, πρόσθεσε η ίδια πηγή, “δεν έβγαλε σε διαθεσιμότητα προσωπικό, αναστολές κλπ και συνεχώς επενδύει στην ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο 15χρονοι πούλησαν τα ναρκωτικά στον μαθητή που κατέρρευσε σε σχολείο της Πάτρας – Συνελήφθησαν οι ανήλικοι και οι γονείς τους
Στις 8 οι συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο 13χρονος που έκανε την χρήση - Κατασχέθηκαν 2 τηλέφωνα - Με σπασμούς και σε άθλια κατάσταση μεταφέρθηκε ο μαθητής στο νοσοκομείο
ΔΙΑΣ σε σχολείο
Η Ειρήνη Κόκκα επιζήσασα καρκίνου γίνεται για 2η φορά μητέρα με κρυοσυντήρηση και μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού
Η Ειρήνη Κόκκα είχε διαγνωστεί με λέμφωμα Hodgkin πριν από 17 χρόνια - Αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία, αποφάσισε να προχωρήσει σε κρυοσυντήρηση με την ελπίδα να γίνει μητέρα
Ειρήνη Κόκκα