Κόσμος

«O Ρομάν Προτασέβιτς σίγουρα έχει υποστεί ξυλοδαρμό» – Τι αναφέρει η αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας

Την εκτίμηση ότι ο μπλόγκερ και δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς έχει υποστεί ξυλοδαρμό και βασανιστήρια μέσα στη φυλακή, εξέφρασε η αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια. Από την πλευρά τους, οι αρχές διαψεύδουν τέτοιους ισχυρισμούς. 

Ένας δικηγόρος, ο οποίος επισκέφθηκε τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και την σύντροφό του Σοφία Σαπέγκα, είπε ότι ο μπλόγκερ είναι καλά, όπως είπε η Τιχανόφσκαγια σε συνέντευξη Τύπου στο Ταλίν, αλλά η ίδια εκτιμά “ότι είναι αμφίβολο γιατί σίγουρα έχει βασανιστεί, σίγουρα έχει υποστεί ξυλοδαρμό”.

Ο Προτάσεβιτς και η σύντροφός του Σοφία Σαπέγκα συνελήφθησαν στις 23 Μαΐου μετά την αναγκαστική προσγείωση που υποχρεώθηκε από το Μινσκ να πραγματοποιήσει στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας αεροσκάφος της Ryanair.

Η Τιχανόφσκαγια δεν παρουσίασε κάποια στοιχεία για τον ισχυρισμό της παρότι η οικογένεια του Προτάσεβιτς υποστηρίζει ότι ένα βίντεο που τον εμφανίζει υπό κράτηση δείχνει σημάδια από βασανιστήρια.

Η Λευκορωσία διαψεύδει ότι οι κρατούμενοι έχουν υποστεί κακοποίηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ