Ελλάδα

Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο εφοπλιστής – Η δήλωση Κούγια

Ελεύθερος ο εφοπλιστής που κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, στην Ζάκυνθο, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας

«Αυθόρμητα παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον της κας Σιμοπούλου, Τακτικής Ανακρίτριας Ζακύνθου, ο διεθνούς φήμης επιχειρηματίας και γόνος διεθνούς φήμης εφοπλιστικής οικογενείας, κος Μ.Λ.

Μετά από πολύωρη απολογία, όπου η κα Τακτική Ανακριτής υπέβαλε πλήθος διευκρινιστικών ερωτήσεων, με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ζακύνθου απεφασίσθη ο κ. Μ.Λ. να μείνει ελεύθερος».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε την Ζάκυνθο

Παραδόθηκε το πρωί το πρωί της Τετάρτης, 23.06.2021, στις αρχές της Ζακύνθου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια, ο εφοπλιστής σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή στην υπόθεση της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, τον Ιούνιο του 2020.

Ο εφοπλιστής ήταν μεταξύ των ατόμων που αναφέρονταν στην πολυσέλιδη δικογραφία, καθώς, όπως τονιζόταν, σκάφος του είναι πολύ πιθανό να εμπλέκεται στη δολοφονία. Με βάση το ένταλμα κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν προφυλακιστεί 4 άτομα για την υπόθεση. Με απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, κρίθηκε 34χρονος Έλληνας, ο οποίος έχει συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με προφυλακισθέντα για την ίδια υπόθεση. Για τον 34χρονο υπήρξε διχογνωμία ανακριτή και εισαγγελέα, γι’ αυτό χθες αργά το βράδυ συνεδρίασε το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Από τους οκτώ, στο σύνολο, συλληφθέντες για την ανθρωποκτονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη και τον σοβαρό τραυματισμό του συζύγου της Ντίμη Κορφιάτη, έγιναν τέσσερις προφυλακίσεις, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αναλυτικότερα, τον δρόμο για κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα πήραν 39χρονος που είναι ο φερόμενος ως εκτελεστής, 38χρονος που φαίνεται να είναι ο οδηγός της μηχανής που χρησιμοποίησαν οι δράστες, 37χρονος που φαίνεται να είναι ο οδηγός του σκάφους που μετέφερε τους δράστες από τη Ζάκυνθο στον Πύργο και μια κοπέλα 27 ετών που ήταν η “τσιλιαδόρος”, καθώς -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- παρακολουθούσε το ζεύγος και έδινε την πορεία τους στους δράστες που είχαν στήσει “καρτέρι θανάτου”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με το Silver Alert συνεργάζονταν ο ερευνητής που συνελήφθη στα Χανιά - «Έλεγαν πως είναι αξιόλογος», λέει ο πατέρας του γιατρού
Το προφίλ του σοβαρού επιχειρηματία που είχε στήσει ο ερευνητής αλλά και η συνεργασία του με ΜΚΟ - Ζήτησε από την οικογένεια του γιατρού 5.000 ευρώ λέγοντας πως στη συνέχεια θα χρειαστεί και περισσότερα
Ο 33χρονος γιατρός που έχει εξαφανιστεί
Γιώργος Μαζωνάκης: Απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος μου, οργανωμένο σχέδιο εκβίασης
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης ευχαριστεί το κοινό του για την αγάπη, την στήριξη και την συμπαράσταση που εκδηλώνεται με κάθε τρόπο στο πρόσωπό του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του τραγουδιστή
Γιώργος Μαζωνάκης 31
Πώς ο καθηγητής με την κβαντική μηχανή έπεισε την οικογένεια του εξαφανισμένου γιατρού στα Χανιά - Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών
Οι αστυνομικοί ελέγχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως κάτοικοι είδαν τον 33χρονο γιατρό να περπατά πεζός στις περιοχές Αγίας Μαρίνας και του Πλατανιά
Γιατρός