Κόσμος

Σφοδρές καταιγίδες σε Ελβετία και Γερμανία: Έριξε χαλάζι… 7 εκατοστών (vids)

Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν την Ελβετία και τη νότια Γερμανία, δημιουργώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες και προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί θύματα στη Γερμανία. Η Ελβετία αριθμεί πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας ποδηλάτης που τραυματίσθηκε στο κεφάλι από το χαλάζι.

Στη Στουτγάρδη, στην περιφέρεια της Βάδης-Βυρτεμβέργης, σήραγγες του μετρό και των προαστιακών σιδηροδρόμων πλημμύρισαν προκαλώντας μερική διακοπή της κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η αστυνομία αυτής της πόλης της νοτιοδυτικής Γερμανίας.

Σφοδρές καταιγίδες ξέσπασαν στην περιοχή, συνοδευόμενες από ριπές ανέμων που έφθαναν τα 100 χλμ/ώρα, ένα φαινόμενο που αναμένεται ότι θα κινηθεί προς τις κεντρικές και τις ανατολικές περιοχές της χώρας. Ισχυρές ριπές ανέμου προκάλεσαν επίσης ζημιές στη στέγη της όπερας της Στουτγάρδης και σημαντική εισροή υδάτων στο κτίριο, με αποτέλεσμα τη ματαίωση μιας παράστασης.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό να γίνει κανένα δρομολόγιο» σιδηροδρόμου στην περιοχή της Στουτγάρδης, διευκρίνισε από την πλευρά της η εταιρεία Deutsche Bahn. 

Δείτε βίντεο:

Στη γειτονική πόλη Ρόιτλινγκεν, η ισχυρή χαλαζόπτωση είχε ως αποτέλεσμα πολλές κλήσεις στις τηλεφωνικές γραμμές των υπηρεσιών επείγουσας ανάγκης. Μικρές πόλεις στη νοτιοδυτική αυτή περιοχή επλήγησαν από πλημμύρες.

Στο Άλτενσταϊγκ, ένας ποταμός ξεχείλισε από την κοίτη του και χείμαρροι νερού με λάσπη πλημμύρισαν μικρούς δρόμους. Ερασιτεχνικά βίντεο στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν φαινόμενα μικρών και τοπικών ανεμοστροβίλων και οχήματα σε υδρολίσθηση στην περιοχή του Μέλανος Δρυμού.

Στις περιφέρειες της Βαυαρίας, της Ρηνανίας-Παλατινάτου ή της Ρηνανίας-Βόρειας Βεστφαλίας σημειώθηκαν επίσης σφοδρές καταιγίδες, που προκάλεσαν πλημμύρες σε υπόγεια και πολλές επεμβάσεις των πυροσβεστών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία (DWD) προβλέπει για σήμερα νέες καταιγίδες σε άλλες βόρειες και ανατολικές περιφέρειες της Γερμανίας, με «κίνδυνο» εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=1wrR2VMrbqg

Χαλάζι 7 εκατοστών στην Ελβετία!

Η γειτονική Ελβετία επλήγη επίσης χθες, Δευτέρα, το βράδυ από καταιγίδες συνοδευόμενες από σφοδρούς ανέμους και χαλάζι, που κατά τόπους είχε μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του γκολφ. Στο Νότβιλ, στο καντόνι της Λουκέρνης, είχε μέγεθος επτά εκατοστών, μετέδωσε το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.

Στο καντόνι του Φριμπούρ, η αστυνομία και οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε περίπου 300 περιπτώσεις. Οι υπηρεσίες διάσωσης επενέβησαν επίσης στην πόλη Μπιλ για να απεγκλωβίσουν μια τάξη 16 παιδιών με δύο συνοδούς που αιφνιδιάστηκαν από το χαλάζι.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=nrKAgfSx5do

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμά ο ΠΟΥ το κόστος ανοικοδόμησης του συστήματος υγείας – Εκκενώθηκαν άρρωστα παιδιά
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιεί για μια «καταστροφική» κατάσταση στη Γάζα, όπου μόνο 14 από τα 36 νοσοκομεία λειτουργούν μερικώς
Ένα ασθενοφόρο στη Γάζα
«Μπίμπι, δεν μπορείς να πολεμήσεις όλο τον κόσμο»: Πώς ο Τραμπ επέβαλε στον Νετανιάχου την εκεχειρία στη Γάζα
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανάγκασε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τη Χαμάς να αποδεχθούν μια συνολική εκεχειρία, βάζοντας τέλος στον μακρύτερο πόλεμο στην ιστορία του Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ: Νέα αίθουσα δεξιώσεων σε στυλ Λουδοβίκου ΙΔ’ – Αδιαφορεί για τις αντιδράσεις και κατεδαφίζει την ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τη κατεδάφιση της ανατολικής πτέρυγας, παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών για την ιστορική διατήρηση, και σχεδιάζει πλέον μια ακόμη μεγαλύτερη αίθουσα χορού από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Αθωώθηκε μετά από 53 χρόνια ο πρώην αλεξιπτωτιστής που κατηγορούταν για δύο δολοφονίες στη Bloody Sunday της Βόρειας Ιρλανδίας
Το πρωί της 30ης Ιανουαρίου 1972, περίπου 15.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν σε πορεία για τα πολιτικά δικαιώματα η οποία κατέληξε να έχει ως απολογισμό 13 νεκρούς
Ματωμένη Κυριακή
Ιράν: «Μια νέα επίθεση θα ήταν μια νέα αποτυχία» προειδοποιεί η Τεχεράνη – Ο ΔΟΑΕ δεν αποκλείει νέα πλήγματα
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε έντονα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), ο οποίος μίλησε για πιθανή προσφυγή στη βία σε περίπτωση αποτυχίας της διπλωματίας
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί