Ελλάδα

Κρούσματα κορονοϊού και σε παιδική κατασκήνωση στο Λαύριο

Μετά τα κρούσματα κορονοϊού που διαπιστώθηκαν σε τρεις κατασκηνώσεις σε Καπανδρίτι, Χαλκιδική και Χανιά, κρούσματα καταγράφηκαν και σε ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το notioanatolika.gr, τα κρούσματα καταγράφηκαν τόσο μεταξύ παιδιών όσο και στελεχών της κατασκήνωσης, ενώ σε επικοινωνία του newsit.gr με τον κ. Δημήτρη Λουκά, δήμαρχο Λαρευωτικής, τα κρούσματα είναι τρία και αφορούν σε παιδιά.

«Ενημερωθήκαμε αμέσως. Πρόκειται για τρία κρούσματα. Είναι και τα τρία παιδιά. Απομονώθηκαν από τα υπόλοιπα και πλέον επέστρεψαν σπίτι τους. Όλα τα παιδιά κάνουν κάθε εβδομάδα rapid test. Όλα τα παιδιά που βρίσκονταν στην ίδια κοινότητα έφυγαν για λόγους ασφαλείας. Η κατασκήνωση λειτουργεί κανονικά και ευτυχώς τώρα είναι όλα καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως πρόκειται για την κατασκήνωση «Ξέγνοιαστο Μελίσσι».

Μόλις τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν κλήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που είχαν προσβληθεί αλλά και όλα όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με αυτά ενώ απομακρύνθηκαν και οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους.

Click4more: Νέο κορονοπάρτι στην παραλιακή και όλοι όρθιοι – Απίστευτες εικόνες

Σημειώνεται εδώ πως η κατασκηνωτική περίοδος άρχισε την Πέμπτη 1η Ιουλίου και μάλιστα τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα κατά την προσέλευση των κατασκηνωτών (παιδιών ηλικίας 6 έως και 16 ετών) οι οποίοι όφειλαν να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο και να παραδίδουν στον υπεύθυνο, αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου με ταχεία μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid- test) που πραγματοποιήθηκε εντός 24 έως 48 ωρών πριν από την προσέλευση.

κατασκήνωση

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων αυτών υπήρξε επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ ενώ η διοίκηση της κατασκήνωσης ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει, ανά τέσσερις ημέρες και με δικά της έξοδα, όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή (κατασκηνωτές, στελέχη και εργαζόμενους) σε νέα rapid tests.

Επιπρόσθετα, δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια γονέων οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν μέχρι την είσοδο της κατασκήνωσης για να παραλάβουν ρούχα και αντικείμενα των κατασκηνωτών ή να τους παραδώσουν νέα.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός από ανακοπή 46χρονος στο Ναύπλιο μετά από τσίμπημα μέλισσας - Του προκάλεσε αλλεργικό σοκ
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, με τον 46χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς.  
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Προφυλακιστέος ο αστυνομικός για το τροχαίο στη Βουλή με θύμα τον 63χρονο
Ο 43χρονος οδηγός αστυνομικός, πέρασε με κόκκινο, κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε μετωπικά με την μοτοσυκλέτα του 63χρονου, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον τραυματίσει θανάσιμα
Τροχαίο δυστύχημα 15