Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Φωτιές στην Εύβοια – Πρόεδρος πυροσβεστών: Μέχρι αύριο θα έχει λήξει ο πύρινος εφιάλτης

Φωτιές στην Εύβοια – Πρόεδρος πυροσβεστών: Μέχρι αύριο θα έχει λήξει ο πύρινος εφιάλτης

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της φωτιάς που κατακαίει εδώ και μέρες την Εύβοια, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος. Σημείωσε δε ότι οι πυροσβέστες είναι εξαντλημένοι, ενώ στάθηκε και στις δυνάμεις που έχουν έρθει από το εξωτερικό. 

Μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για τον έλεγχο του πύρινου εφιάλτη στην Εύβοια. «Να μην λέμε μεγάλα λόγια, αλλά εκτιμώ ότι θα έχουμε τελειώσει με την φωτιά στην Εύβοια σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος. Ωστόσο, όπως δήλωσε το μέτωπο στην Εύβοια μας προβληματίζει ιδιαίτερα: «Οι συνάδελφοί μου με ενημερώνουν για απίστευτες θερμοκρασίες στην περιοχή».

Στάθηκε δε, στην βοήθεια που έχει ήδη καταφθάσει στην Εύβοια από πυροσβεστικές δυνάμεις του εξωτερικού: « Είναι πολύτιμη η βοήθεια από τους Ρουμάνους συναδέλφους μας που επιχειρούν στο Προκόπι και από τις ομάδες πεζοπόρων 100 Ουκρανών.»

Όπως είπε το πύρινο μέτωπο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα καθώς οι πυροσβέστες έχουν υπερβάλλει των δυνάμεών τους: «Οι πυροσβέστες είναι εξαντλημένοι. Ούτε νερό δεν προλαβαίνουν να πιουν. Δεν αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός σε αυτές τις συνθήκες». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Κινδυνεύουν οι Γούβες

Oι φλόγες στην Εύβοια πολιορκούν το χωριό Ελληνικά, την ώρα που η φωτιά έφτασε ήδη στις Γούβες και έχει περικυκλώσει τη Γαλατσώνα και Αγριοβότανο. Το newsit.gr και ο ρεπόρτερ Λευτέρης Σουχάιμπ βρίσκονται στις Γούβες για να σας μεταδώσουν όλα όσα συμβαίνουν με την φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη και πλέον απειλεί και το χωριό Καστρί. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Δείτε βίντεο:

Η φωτιά έχει επίσης φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια στον οικισμό Τρουπί, με αστυνομικούς να φτάνουν στο σημείο και να ζητούν με ντουντούκες από τους λίγους κατοίκους που επέμειναν να απομακρυνθούν.

Νωρίτερα δόθηκε μέσω του 112 εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνουν στους πολίτες να οδηγηθούν προς την Ιστιαία.

Συναγερμός και στο Πευκί

Κρίσιμη είναι η κατάσταση και στο Πευκί, απ’ όπου κάτοικοι απομακρύνονται με ferry boat. Συγκεκριμένα, σε ferry boat έχουν επιβιβαστεί τις τελευταίες ώρες περίπου 350 άτομα στο Πευκί Ευβοίας, προκειμένου να γλυτώσουν από την πυρκαγιά που πλησιάζει στην περιοχή.

Click4more: Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονιστικές εικόνες από το ρωσικό Beriev που πραγματοποιεί ρίψεις νερού

Τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του πολεμικού ναυτικού, ferry boat , σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών. Οι πολίτες που επιβιβάστηκαν ήδη στο ferry boat , θα μεταφερθούν σε ασφαλή προορισμό και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, και οι 350 είναι καλά στην υγεία τους.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις