Πολιτική

Χάρης Θεοχάρης: Πάνω από 6 εκατ. τουρίστες μέχρι στιγμής – Κερδίζουμε το στοίχημα

Τη θετική εικόνα που παρουσιάζουν οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το φετινό καλοκαίρι αποτύπωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό, λαμβάνοντας υπόψη και τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου. Τους τελευταίους δύο μήνες, δηλαδή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2021, φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατ. επισκέπτες, μια επίδοση που είχαμε να δούμε από το 2019. Μάλιστα, τον Ιούλιο για πρώτη φορά η χώρα μας ξεπέρασε την ίδια τη Γαλλία ως αγαπημένος προορισμός για τους Γάλλους. Δηλαδή οι Γάλλοι ταξίδεψαν περισσότερο προς την Ελλάδα από ό,τι στην ίδια τη χώρα τους. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Ξεπερνούν τους 450.000 οι Γάλλοι που έχουν έρθει στην Ελλάδα από την αρχή που ανοίξαμε τον τουρισμό μας. Και, δεδομένων των συνθηκών, είναι ένας μεγάλος αριθμός».

Ο υπουργός Τουρισμού μιλώντας στο MEGA χαρακτήρισε ως θετικά και ελπιδοφόρα τα δεδομένα από την τουριστική κίνηση της καλοκαιρινής περιόδου στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν τη σταδιακή άνοδο και επιβεβαιώνουν την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού. Αυτό είναι ευχάριστο και ελπίζουμε όλοι μας, τηρώντας τα μέτρα, να κρατήσουμε όσο γίνεται περισσότερο αυτή τη σεζόν και μέσα στον Σεπτέμβρη -γιατί όχι και ακόμη παραπέρα».

Ο κ. Θεοχάρης έκανε επίσης μνεία στο πρόσφατο δημοσίευμα των «Financial Times», στο οποίο περιλαμβάνεται τεκμηριωμένη ανάλυση για το πώς η Ελλάδα ανέκτησε καλύτερα από όλη την Ευρώπη τις αεροπορικές της θέσεις.

Σχετικά με τον εσωτερικό τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης παρατήρησε ότι «φέτος έχει κινηθεί και αυτός με έναν ικανοποιητικό ρυθμό, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης. Βοήθησαν σε αυτό το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”, καθώς και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού. Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε όσο γίνεται περισσότερο αυτά τα προγράμματα. Όσο μπορούμε θα τα αξιοποιούμε, θα τα κρατήσουμε ζωντανά και τις επόμενες χρονιές γιατί είδαμε ότι είχαν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” ισχύει και για το χειμώνα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, άρα μπορούν να το αξιοποιήσουν και τότε όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί το καλοκαίρι».

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του εμβολιασμού και τις άμεσες επιπτώσεις του στον ελληνικό τουρισμό. Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, «όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αυτοί οι οποίοι θα επιμείνουν να είναι ανεμβολίαστοι, για τους δικούς τους λόγους, θα έχουν περιορισμούς και υποχρεώσεις αν εργάζονται. Πρώτα απ’ όλα εμείς οι ίδιοι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής, να φοράμε μάσκες κ.τ.λ. Ο εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος προς την ελευθερία όχι για τους άλλους, αλλά για τον ίδιο τον εαυτό μας και το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον, τους ανθρώπους που αγαπάμε. Πρέπει να τους προστατεύσουμε. Επιστρέφοντας, κυρίως στις κατά τεκμήριο μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.ο.κ.), πρέπει να κάνουμε τεστ για να δούμε αν όλα πήγαν καλά με την επιστροφή, να κάνουμε ένα δεύτερο μέσα στις επόμενες ημέρες -αν βγει κάποιο θετικό να μείνουμε σε απομόνωση- και, τέλος, να προσέξουμε τους ηλικιωμένους στις πρώτες ημέρες, ειδικά στις περιπτώσεις που εκείνοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Η χώρα μας συνολικά τα πήγε καλά το φετινό καλοκαίρι. Ο αντίκτυπος όλης αυτής της προσπάθειας που καταβάλλεται στον τουριστικό κλάδο αφορά την εθνική μας οικονομία, διότι ο τουρισμός εμπλέκεται με όλη την παραγωγική δυναμικότητα της Ελλάδας. Αυτό είναι σημαντικό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε ως προς την τήρηση των μέτρων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι για μετά τις εκλογές του 2027, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή – Να ασκηθούν άμεσα οι διώξεις μετά τις άρσεις ασυλίας
Είναι σημείο καμπής - μία νέα αφετηρία μάχης με το «Βαθύ Κράτος» - Η ΝΔ γίνεται δύναμη ρήξης με τα κακώς κείμενα, αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτηρίζει υποκριτές όσους «ανακάλυψαν» ξαφνικά ότι τα ρουσφέτια στον τόπο ξεκίνησαν το 2019
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι για μετά τις εκλογές του 2027, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή – Να ασκηθούν άμεσα οι διώξεις μετά τις άρσεις ασυλίας 278