Ελλάδα

Κορονοϊός: Το νέο «κλειδί» για τον περιορισμό της διασποράς και η τρίτη δόση εμβολίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στα μέσα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να δοθεί η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση, δίνοντας προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

Μάλιστα, η κα Θεοδωρίδου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί η τρίτη δόση εμβολίου mRNA στους πολίτες άνω των 60 ετών, καθώς υπάρχουν δεδομένα από ελληνικές μελέτες, που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματική. «Θα περιμένουμε και τα διεθνή δεδομένα και θα τα συνεκτιμήσουμε. Προς το παρόν αναμένεται η απόφαση αυτή για την τρίτη δόση, η οποία θα γίνει με εμβόλια mRNA», είπε χαρακτηριστικά.

Το νέο «κλειδί» για τον περιορισμό της διασποράς

Ο εμβολιασμός των παιδιών και των εφήβων είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του προγράμματος εμβολιασμού, καθώς -παρότι τα παιδιά νοσούν λιγότερο και ηπιότερα- μπορούν με τον εμβολιασμό τους να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας, όπως τόνισε η κα Θεοδωρίδου.

Click4more: Σχολεία και κορονοϊός: Πότε θα μπαίνει «λουκέτο» σε τάξη – «Πάμε σε νέο μοντέλο» προανήγγειλε η Κεραμέως

Συγκεκριμένα αναφερόμενη στις ηλικίες 12 έως 17 ετών, είπε ότι υπάρχει το εμβόλιο και πρέπει να γίνεται γιατί «προστατεύει το ίδιο το παιδί, σωματικά αλλά και ψυχικά καθώς του δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει στο σχολείο του, αλλά και να μειωθεί η διασπορά του ιού στο περιβάλλον του παιδιού» με κατ’ επέκταση τη μείωση των πιθανοτήτων για νέες μεταλλάξεις του ιού στην κοινότητα.

Επίσης, τόνισε ότι τον περασμένο Μάιο μόλις 7,8% του συνόλου των κρουσμάτων αφορούσαν παιδιά στη χώρα μας, ποσοστό που ανέβηκε στο 20% τον Ιούλιο -δηλαδή ένα στα πέντε κρούσματα αφορούσαν παιδιά- με κλειστά σχολεία, όπως τόνισε, και προσέθεσε ότι είναι εύλογη η ανησυχία για το τι θα γίνει μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φοιτητές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες στα πανεπιστήμια με φόντο τα αιματηρά επεισόδια σε ΑΠΘ και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Στους 10 οι τραυματίες από τις χθεσινές επιθέσεις - Με κατάγματα και κακώσεις νοσηλεύεται 20χρονος φοιτητής του ΑΠΘ - Αφέθηκαν ελεύθεροι όσοι προσήχθησαν για τα επεισόδια
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 17χρονη – Στο μικροσκόπιο το γράμμα και τα κινητά των κοριτσιών
Η κατάθλιψη είναι αυτή που έσπρωξε τις κοπέλες στο κενό ενώ η κλειδωμένη πόρτα στην ταράτσα και το γεγονός πως έπεσαν χέρι χέρι, δείχνει πως ήταν απόλυτα σίγουρες στο τι θέλουν να κάνουν
Πολυκατοικία
17