Ελλάδα

Άρχισε το Φεστιβάλ Θεάτρου της Περιφέρειας Αττικής

Στη μνήμη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη είναι αφιερωμένο το φεστιβάλ θεάτρου που ξεκίνησε στο ανακαινισμένο υπαίθριο θέατρο «Κατίνας Παξινού» στο Αττικό Άλσος υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, με τη θεατρική παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου από το Εθνικό Θέατρο.

Στα εγκαίνια παρέστη ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο τομεάρχης Πολιτισμού – περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρης Ρώμας.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης ευχήθηκε ο χώρος να αποτελέσει έναν από τους πιο “σημαντικούς πυρήνες πολιτισμού και Τέχνης στην Αττική”. Σημείωσε ότι για την Περιφέρεια “ο πολιτισμός είναι η ραχοκοκαλιά μιας υγιούς κοινωνίας” και ότι στη συγκυρία της πανδημίας, στήριξε τους καλλιτέχνες ξεκινώντας πρώτη τις μεταδόσεις live streaming και ακολούθως τα φεστιβάλ των Δήμων άλλα και τα δικά της όπως αυτό του Ελαιώνα, το «Μικρό Παρίσι Αθηνών», το φεστιβάλ του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και το φεστιβάλ που ξεκίνησε απόψε με διάρκεια έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «θλιβερή συγκυρία», την έναρξη του Φεστιβάλ με των απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγάλου μας συνθέτη που “αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού μας, που έφερε το έργο των μεγάλων ποιητών μας στα χείλη κάθε Έλληνα, που μετέφερε με τις νότες του σε όλον τον κόσμο την εικόνα της Ελλάδας που αντέχει και προχωρά με αισιοδοξία στο μέλλον”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνεχόμενες αναβολές στην υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης σε κέντρο πρόνοιας στη Λέσβο - Ένας 60χρονος ΑμεΑ είχε πεθάνει από μολυσμένο φαγητό
Αγανακτισμένοι είναι οι συγγενείς του άτυχου 60χρονου που πέθανε από μολυσμένο φαγητό και νερό το 2021 - «Δεν μας ενημέρωσαν, θέλουμε να δικαιωθεί» λέει η οικογένειά του
Γηροκομείο 1
Δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: «Ο πατέρας είχε καταθέσει για να μπει φυλακή ο 45χρονος γιος του μήπως και απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά»
Ο 45χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με ναρκωτικά από νεαρή ηλικία όμως ο πατέρας του ήταν πάντα δίπλα του σύμφωνα με φίλους και συγγενείς της οικογένειας
Στη γειτονιά όπου έγινε το φονικό στη Νέα Σμύρνη 3