Ελλάδα

Μάριος Παπαγεωργίου: Στον Άρειο Πάγο η μητέρα του για το «πάγωμα» των ερευνών

Εννέα χρόνια μετά την αρπαγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοικτός με τις δικαστικές αρχές να έχουν ασκήσει διώξεις σε εννέα, επιπλέον, πρόσωπα.

Με την μητέρα του Μάριου να μην έχει πάρει ακόμα οριστικές απαντήσεις για το τι συνέβη στο παιδί της, οι δικαστικές αρχές έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» και νέους εμπλεκόμενους.

Ωστόσο, 14 μήνες μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων και την παραπομπή του φακέλου στην ανάκριση, η υπόθεση έχει βαλτώσει.

Λόγω αυτού, η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Νίκο Ρουσόπουλο, θα βρεθεί σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το «πάγωμα» των ερευνών.

Σε βάρος των εννέα -νέων- κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συνέργεια στην αρπαγή και τη δολοφονία του 26χρονου.

Ποιοι είναι οι νέοι κατηγορούμενοι

Στη νέα λίστα των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται οι γιοι του εγκεφάλου της υπόθεσης, ο οποίος τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αλλά και η σύζυγος του, η οποία είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 18 έτη για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή του θύματος και, πλέον, αντιμετωπίζει και την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του 26χρονου.

Η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου έχει προσκομίσει στην ανάκριση και την έκθεση Καναδού ερευνητή που συντάχθηκε μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο 26χρονος έπεσε θύμα αρπαγής και εν συνεχεία δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα το πτώμα του μεταφέρθηκε στα Γεράνεια Όρη, με τους δράστες να εξαφανίζουν στη συνέχεια τα ίχνη του.

click4more: Ληστεία σε τράπεζα στη Μητροπόλεως: Η στιγμή που συλλαμβάνεται ο δραπέτης – Βίντεο ντοκουμέντο

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την υπόθεση του 26χρονου εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2019.

Ο βασικός κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης και της συμμορίας.

Παράλληλα, το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, απέστειλε τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα, καθώς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προέκυψαν στοιχεία και για άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για την άσκηση των νέων διώξεων και την παραπομπή των εννέα προσώπων στην ανάκριση.

Μέχρι σήμερα ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει αρχίσει καν η κλήση των μαρτύρων, με αποτέλεσμα η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου να διαμαρτύρεται έντονα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αγωνιώδης έρευνες στις Σέρρες για τον εντοπισμό του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος στα Πορόια με χρήση drone και ειδικού εξοπλισμού
Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής, Πυροσβεστική, Αστυνομία, μέλη των εθελοντικών ομάδων της ΕΠΟΜΕΑ, του ΟΦΚΑΘ και του Κυνηγετικού Συλλόγου Ροδόπολης ψάχνουν ίχνη του στην γύρω περιοχή
διοικητής
«Επαγγελματικό» χτύπημα «βλέπουν» πίσω από την έκρηξη στην τράπεζα της Θεσσαλονίκης - Ανέλαβε τις έρευνες το ελληνικό FBI
Οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με την έκρηξη που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο, και πάλι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και στην οποία είχε χάσει τη ζωή της μία 39χρονη
Αυτοκίνητα
20