Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Νομισματικό Μουσείο: Προβάλλει διπλά τον ελληνικό πολιτισμό – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Νομισματικό Μουσείο: Προβάλλει διπλά τον ελληνικό πολιτισμό – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας, στο πιο κεντρικό της σημείο, βρίσκεται ένα Μουσείο όαση με τεράστιο ενδιαφέρον στις συλλογές του αλλά και έναν υπέροχο κήπο. Το Νομισματικό Μουσείο

Το συγκεκριμένο Μουσείο βρίσκεται επί της οδού Πανεπιστημίου και στεγάζεται σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Αθήνας, το Ιλίου Μέλαθρον που έκτισε ο Ερρίκος Σλήμαν για κατοικία του. Πρόκειται για ένα Νεοκλασσικό του 19ου αιώνα. 

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1834. Η μικρή συλλογή αρχαίων νομισμάτων που είχε συγκεντρωθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας όταν κυβερνούσε ο Ιωάννης Καποδίστριας, αποτέλεσε τον πυρήνα της συλλογής του.

Πριν βρει μόνιμη στέγη στο Ιλίου Μέλαθρον, στεγάστηκε προσωρινά σε αρκετά κτίρια. Το 1998 εγκαινιάστηκε επίσημα η μόνιμη συλλογή του.

Θεωρείται δείγμα διπλής προβολής του ελληνικού πολιτισμού αφού είναι ένα μουσείο μέσα σε ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικά, ιστορικό κτίριο.

Στους χώρους του, το μουσείο έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες νομίσματα από την αρχαιότητα έως την σύγχρονη εποχή. Κυρίως ελληνικά, αλλά και νομίσματα ξένων χωρών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην οικονομία του ελληνικού χώρου.

Εκτός από τη μοναδική συλλογή αρχαίων ελληνικών νομισμάτων, από όλες τις περιοχές του αρχαίου ελληνισμού, ιδιαίτερη σημασία έχει και η μόνιμη έκθεση για την ιστορία του νομίσματος από τους Ρωμαϊκούς Χρόνους έως τις μέρες μας, με έμφαση στη δραχμή.

Που, πως και πότε 

Το Νομισματικό Μουσείο βρίσκεται επί της οδού Πανεπιστημίου στον αριθμό 12 

Τηλ: 2103612834, 2103612872, 2103632057
Website: www.nummus.gr/
Ώρες και μέρες Λειτουργίας

Από Τρίτη έως Κυριακή: 08:30-15:30

Δευτέρα: Κλειστά

Πως πηγαίνω με τα ΜΜΜ

Μετρό: Γραμμή 2 ή Γραμμή 3: Σταθμός Σύνταγμα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις