Πολιτική

Πέτσας για νέα μέτρα: Γιατί εξαιρέθηκαν εκκλησίες και σούπερ μάρκετ

Στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης (3/11). Σημείωσε ότι αυτά αφορούν τους ανεμβολίαστους γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να «κρατήσουμε πίσω», αυτούς που έκαναν το αυτονόητο και εμβολιάστηκαν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι μέτρα που προστατεύουν κυρίως τους εμβολιασμένους. Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση που υπάρχει στα νέα μέτρα σε ότι αφορά τη πρόσβαση σε διαφορετικούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, είπε πως το να πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει τρόφιμα ή στην εκκλησία για να τελέσει αυτό που σχετίζεται με την πίστη του, είναι αναγκαίο και δεν είναι το ίδιο με την πρόσβαση σε ένα κατάστημα για να αγοράσει ρούχα.

Τόνισε επίσης πως η μεγάλη διαφορά με την εικόνα της πανδημίας ένα χρόνο πριν, είναι ότι τώρα έχουμε στη διάθεση μας ένα μεγάλο όπλο που είναι το εμβόλιο και κάλεσε όλους τους εμβολιασμένους εφόσον έχουν περάσει 6 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους να κάνουν και την τρίτη δόση του εμβολίου για μεγαλύτερη θωράκιση και προστασία.

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε δε ότι το ποσοστό αυτών που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν δεν είναι ικανό να εμποδίσει να χτιστεί το τείχος ανοσίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Τέλος, τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν θα ξαναμπούν στο ίδιο τσουβάλι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι και πως κάθε τυχόν νέο μέτρο που θα ανακοινώνεται θα αφορά αυτούς που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221