Ελλάδα

Γιώργος Πατέλης – Χρυσή Αυγή: Ζητείται αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Νίκαιας

Tο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα κρίνει το ζήτημα της αναίρεσης της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο ο Γιώργος Πατέλης. Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωϋσίδης, αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης για την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας, ζήτησε την αναίρεσή της, παραπέμποντας το θέμα στο αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση αποφυλάκισης Πατέλη έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασιλείου Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει να διαβιβαστεί στο σκεπτικό της επίμαχης απόφασης προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί η άσκηση αναίρεσης.

Σε περίπτωση που και οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί συνταχθούν με την εισαγγελική θέση, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει πίσω στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, που με διαφορετική σύνθεση θα κρίνει από μηδενική βάση το αίτημα του κατηγορουμένου.

Ο Γιώργος Πατέλης έχει κριθεί ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο κάδρο άλλα 7 άτομα για την υπόθεση των υποκλοπών – Δημοσιεύτηκε η απόφαση του δικαστηρίου
Η απόφαση πλέον θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία καλείται να ανοίξει νέες ποινικές έρευνες για πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Η πρώτη μήνυση κατά του γκαλερίστα Γιώργου Τσαγκαράκη από πελάτη που αγόρασε πλαστό πίνακα του Δημήτρη Μυταρά
Μέχρι στιγμής, έχουν αποσταλεί και πέντε επωνυμα email στα οποια αναφέρουν οι πελάτες οτι εχουν υπόνοιες για την αυθεντικότητα των έργων τέχνης που προμηθεύτηκαν από τον γκαλερίστα
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης 5
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων, ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας και αλλαγές στη διέλευση των οχημάτων σε βασικούς οδικούς άξονες γύρω από την πλατεία Συντάγματος
Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα