Ελλάδα

Απειλείται με αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος

Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας θα βρεθεί ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης μετά την άσκηση σε βάρος του της ποινικής δίωξης για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον covid 19, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ΄εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος.

Ο δικηγόρος φέρεται ως αρνητής του κορονοϊού και σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά τη γνωστοποίηση της δίωξης σε βάρος του στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο δικηγόρος τιμωρείται ως πλημμέλημα και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή από 6 μήνες έως 5 χρόνια εφόσον κριθεί ένοχος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βροχερή παραμονή και Χριστούγεννα με μπόρες - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση
Μάλιστα τα προγνωστικά δείχνουν ακόμη και χιόνια για την Πρωτοχρονιά, με τον Γιάννη Καλλιάνο να τονίζει ωστόσο, ότι έχουμε μπροστά μας πολλές μέρες και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές στην Αττική και καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια αφού θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και τοπικά στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 19 βαθμούς
καιρός