Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Μετάλλαξη Όμικρον – Ελβετία: 2.000 άνθρωποι σε καραντίνα μετά από δυο κρούσματα σε σχολείο

Σχεδόν 2000 άτομα εκ των οποίων 1600 παιδιά έχουν τεθεί σε καραντίνα στην Ελβετία μετά από δυο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον σε σχολείο.

Συγκεκριμένα τα δυο κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον βρέθηκαν στο Ecole internationale de Genève, έγινε σήμερα γνωστό από τις υγειονομικές αρχές στην Ελβετία.

«Αυτά τα δύο κρούσματα είχαν στενή ενδοοικογενειακή σχέση με ένα πρόσωπο που διαγνώστηκε θετικό κι επέστρεψε από ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική», ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές του καντονιού Βω, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ιδιωτικού σχολείου, και του καντονιού της Γενεύης, σε κοινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις αρχές, «πρόκειται για το πρώτο μέτρο αυτού του εύρους», αφότου επιβεβαιώθηκε η παρουσία της Όμικρον στην Ελβετία αυτήν την εβδομάδα.

«Δεν έχουμε παρατηρήσει μέχρι τώρα μολύνσεις στην ευρύτερη περιοχή της Γενεύης ούτε του Βω. Αυτό το στοιχείο μας επιβάλλει σήμερα, για προληπτικούς λόγους, να αποφασίσουμε την επιβολή αυστηρών μέτρων», διευκρινίζουν οι αρχές.

«Είναι αναγκαίο να φρενάρουμε την εισαγωγή της παραλλαγής στα εδάφη μας. Όταν καταγραφεί, είναι επίσης απαραίτητο να μειώσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τη μετάδοση στην Ελβετία», τονίζουν.

Η καραντίνα θα διαρκέσει 10 ημέρες και οι μαθητές όπως και οι εκπαιδευτικοί των εγκαταστάσεων του Σατενιερέ, που βρίσκεται κοντά στη Γενεύη, θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ PCR. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις φιλοξενούν ένα δημοτικό σχολείο και ένα γυμνάσιο.

Οι οικογένειές τους θα πρέπει επίσης να ελεγχθούν στο πλαίσιο της έρευνας για την παραλλαγή Όμικρον, που καταγράφηκε για πρώτη φορά στη νότια Αφρική, στα τέλη Νοεμβρίου και έκτοτε έχει εντοπιστεί σε δεκάδες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκικά και ισραηλινά μαχητικά απέφυγαν τελευταία στιγμή εμπλοκή πάνω από τη Δαμασκό την Παρασκευή
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας ισραηλινής επίθεσης στη Δαμασκό τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις στην περιοχή
Τουρκικό F-16
Η Ρώμη προετοιμάζεται για το κονκλάβιο: Καρδινάλιοι «ροκ σταρ», φήμες, τιραμισού και καρμπονάρες πριν την εκλογή του νέου Πάπα
Οι εκλέκτορες καρδινάλιοι κουτσομπολεύουν σε καφέ και εστιατόρια υπό το άγρυπνο βλέμμα των δημοσιογράφων - Μερικοί εκμεταλλεύονται την παρουσία των ΜΜΕ
καρδινάλιος Fernando Natalio Chomali Garib
Σκληρό «μπραντεφέρ» Ντόναλντ Τραμπ και Χάρβαρντ - «Δεν θα λάβει καμία νέα δημόσια χρηματοδότηση»
Ξεκίνησε τις εκκλήσεις για δωρεές ο πρόεδρος του πανεπιστημίου - Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει οι αρχές να αποκτήσουν δυνατότητα ελέγχου στις διαδικασίες εγγραφών φοιτητών, πρόσληψης εκπαιδευτικών, αλλά και προγράμματά του
Ντόναλντ Τραμπ