Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Μειώνεται η εργάσιμη εβδομάδα στις 4,5 ημέρες

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Μειώνεται η εργάσιμη εβδομάδα στις 4,5 ημέρες
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Εργάσιμη εβδομάδα 4,5 ημερών θεσπίζουν από την επόμενη Δευτέρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως μετέδωσε σήμερα Τρίτη (7.12.2021) το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, με το πλήρες διήμερο μη εργάσιμων ημερών να ισχύει το σαββατοκύριακο.

Η αλλαγή αυτή έρχεται καθώς το αντίστοιχο «σαββατοκύριακο», δηλαδή οι μη εργάσιμες ημέρες, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πέφτει Παρασκευή και Σάββατο. Σύμφωνα με το WAM, από την 1η Ιανουαρίου του 2022 οι υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα μεταφερθούν στο καθεστώς του νέου σαββατοκύριακου, που ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο εμπορικός και τουριστικός κόμβος της περιοχής, έχουν κατά την προηγούμενη χρονιά λάβει μέτρα για να καταστήσουν την οικονομία τους πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις και ικανούς εργαζομένους σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η οικονομική αντιπαλότητα με τη γειτονική Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, η κίνηση θα «διασφαλίσει ομαλές χρηματοπιστωτικές, εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές με χώρες που ακολουθούν το διήμερο αργίας Σαββάτου-Κυριακής, διευκολύνοντας τους ισχυρότερους διεθνείς επιχειρηματικούς δεσμούς και τις ευκαιρίες για χιλιάδες πολυεθνικές εταιρίες και εταιρίες που εδρεύουν στα ΗΑΕ».

Άλλωστε, η Παρασκευή αποτελεί αργία σε πολλές χώρες που είναι κυρίως μουσουλμανικές. Για αυτό και η ανακοίνωση ανέφερε ότι βάσει της νέας εργασιακής εβδομάδας για τους κυβερνητικούς φορείς, το ωράριο εργασίας την Παρασκευή θα λήγει στις 12 το μεσημέρι πριν από τα κηρύγματα και τις προσευχές της ημέρας αυτής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η παράταση του σαββατοκύριακου εντάσσεται στις προσπάθειες των ΗΑΕ να ενισχύσουν την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Τα ΗΑΕ έχουν επίσης κάνει πιο φιλελεύθερη τη νομοθεσία αναφορικά με τη συγκατοίκηση πριν από τον γάμο, την κατανάλωση αλκοόλ και την οικογενειακή κατάσταση παράλληλα με τη θέσπιση μακροπρόθεσμης βίζας ως έναν τρόπο για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ικανούς εργαζομένους και να ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να ανοίξουν καταστήματα εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις