Ελλάδα

Κορονοϊός – Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει αύξηση των νοσηλειών

Στην αναγκαιότητα της λήψης των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού την ώρα μάλιστα που καλπάζει η μετάλλαξη Όμικρον αναφέρθηκε ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας μιλώντας στην εκπομπή Live News.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση, γιατί εντατικοποιούν και αυστηροποιούν την αποστασιοποίηση μεταξύ των πολιτών» σημείωσε ο κ. Γεροτζιάφας, τονίζοντας πως με αυτό το «ήπιο lockdown» επιβραδύνεται η μετάδοση του ιού.

«Από τη στιγμή που έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον, σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε αύξηση των νοσηλειών» πρόσθεσε ο καθηγητής Αιματολογίας, συσχετίζοντας τα αποτελέσματα που είχε και έχει η Γαλλία, η οποία έχει μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον ο κ. Γεροτζιάφας σημείωσε ότι το «καλό» σενάριο κάνει λόγο για μια πιο ήπια νόσηση, ωστόσο υπάρχει και το χειρότερο σενάριο που αναφέρει ότι ο ιός δεν έχει αλλάξει, συνεχίζοντας να παράγει ένα σύνθετο και δυνητικά θανατηφόρο νόσημα.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι τα εμβόλια είναι το μοναδικό μέσο αντίστασης στην πανδημία, σημειώνοντας ότι κυρίως οι νοσηλείες προέρχονται από τους μη εμβολιασμένους πολίτες. «Τα εμβόλια προστατεύουν. Μην μπούμε σε μια λογική ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν. Προστατεύουν λιγότερο, αλλά είναι το κύριο εργαλείο μας» συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο κ. Γεροτζιάφας τόνισε πως θα πρέπει στις εκκλησίες να βρεθούν οι εμβολιασμένοι πολίτες, προκειμένου να μην υπάρξει υπερμετάδοση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε τρία «κύματα» ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ νότια της Κάσου και της Καρπάθου – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι
«Τέτοιοι σεισμοί γίνονται εφάπαξ», είπε ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας - Ηχησε το 112 το οποίο έδινε προειδοποίηση για τσουνάμι, και το οποίο καλούσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις ακτές
Σεισμός ανοιχτά της Κάσου
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ νότια από την Κάσο και την Κάρπαθο - Μήνυμα από το 112 για πιθανό τσουνάμι
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω - Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές - Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας - Μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ
Ο χάρτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες