Ελλάδα

Υπουργείο Εργασίας: Ισχυρή σύσταση για επιστροφή στις δουλειές με τηλεργασία

Επιστροφή στις δουλειές με τηλεργασία μετά από τη διήμερη αργία λόγω τη κακοκαιρίας συστήνει το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα στο πλαίσιο των μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ομαλής επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στις περιοχές της χώρας που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Ελπίς», το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνει τα ακόλουθα:

«1. Πέραν των κλάδων που λειτούργησαν κατά τις προηγούμενες ημέρες και προφανώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν, για όλους τους υπόλοιπους κλάδους οι οποίοι θα επαναλειτουργήσουν από αύριο, όπου είναι εφικτό και λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της εργασίας κατά περίπτωση, συνιστάται η εφαρμογή της τηλεργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και κατόπιν συμφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου.

2. Η σύσταση αυτή ισχύει κατά μείζονα λόγο για τις επιχειρήσεις εκείνες που έκαναν εκτεταμένη χρήση της τηλεργασίας το προηγούμενο διάστημα.

3. Τέλος, όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, τονίζεται ότι ισχύουν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που εκδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη 42χρονος για εμπορία ανθρώπων – Βίαζε τα θύματά του, τα εξέδιδε και τα ανάγκαζε να συμμετέχουν σε ταινίες πορνό
O 42χρονος «παραμύθιαζε» τα θύματά του, ανάμεσά τους και μια ανήλικη, ότι είναι στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με «χοντρές άκρες» στο πολιτικό σύστημα
Περιπολικό 1
Μονή Μεγάλου Σπηλαίου: Στον ανακριτή ο ηγούμενος για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Καλάβρυτα – Έσπρωξε δημοσιογράφο
Κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο, ο ηγούμενος έσπρωξε μία δημοσιογράφο που τον ρωτούσε να πει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Ηγούμενος
1