Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτή είναι η συμμορία των 11 που είχε «γράψει» 75 κλοπές και μια ληστεία

Αυτή είναι η συμμορία των 11 που είχε «γράψει» 75 κλοπές και μια ληστεία

Τα στοιχεία των 11 συλληφθέντων της συμμορίας που είχε ρημάξει περιοχές της Αττικής και την περιφέρειας με 74 κλοπές και μια ληστεία έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Συγκεκριμένα οι αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των μελών της συμμορίας που μπορείτε να δείτε εδώ και οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια παράλληλων συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων σε Ελευσίνα, Μάνδρα, Αχαρνές, Θεσσαλονίκη και Κατερίνη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων κλοπών και ληστειών, ληστεία (ληστρική κλοπή) από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος (κλοπή) ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατά μόνας, παράνομη κατοχή όπλων, κατοχή όπλων για θήρα χωρίς άδεια και φυσιγγίων όπλου για θήρα, παράνομη κατοχή πυρομαχικών και παράνομη κατοχή κροτίδων.

Πως δρούσε η συμμορία

Η συμμορία ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία για την κλοπή προϊόντων, από σούπερ μάρκετ, παρακάμπτοντας τα αντικλεπτικά συστήματα στις κεντρικές εισόδους τους.

Όσον αφορά στη δράση της οργάνωσης στα υπόλοιπα καταστήματα, τα μέλη της προσποιούμενα τους πελάτες, με τη συμμετοχή πάντα μιας γυναίκας στην ομάδα, αναζητούσαν σημεία που ήταν λίγοι υπάλληλοι και πελάτες, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσαν τον αντικλεπτικό μηχανισμό τού προϊόντος που είχαν στοχοποιήσει.

Οι κατηγορούμενοι για να βγάλουν τα κλοπιμαία από τα καταστήματα, είτε τα κάλυπταν με διαφημιστικά φυλλάδια, είτε η γυναίκα της σπείρας τα έκρυβε κάτω από τα ρούχα της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις