Ελλάδα

Συνταγογράφηση για ανασφάλιστους: Μόνο στα δημόσια νοσοκομεία από 15 Μαρτίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μόνο στα δημόσια νοσοκομεία θα είναι εφικτή πλέον η συνταγογράφηση των εξετάσεων και των φαρμάκων για τους ανασφάλιστους πολίτες από τις 15 Μαρτίου και μετά, ημερομηνία ορόσημο για την επαναλειτουργία του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες θα γίνεται μόνο από γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι και από ιδιώτες, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 15 Μαρτίου του 2022, καθώς, αυτή είναι η ημερομηνία κατά την οποία όλες οι υγειονομικές μονάδες θα λειτουργούν, όπως πριν από την κλιμάκωση της πανδημίας.

Να σημειωθεί πως η υλοποίηση της νέας απόφασης του Υπουργείου Υγείας είχε αποφασιστεί για την 1η Μαρτίου, όμως έλαβε και νέα παράταση «για την αποφυγή περαιτέρω πίεσης στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες, λόγω της πανδημίας COVID-19», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά στην προηγούμενη ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Χτυπούσε το κεφάλι μου και άρχισε να με πνίγει» λέει 52χρονη που της επιτέθηκε 25χρονος Αιγύπτιος μέσα στο μαγαζί της στη Θεσσαλονίκη
«Μου έδειξε βίντεο ερωτικού περιεχομένου, μου επιτέθηκε, έβγαλε ένα μικρό σουγιά και με έριξε κάτω. Άρχισε να με χτυπάει στο πάτωμα, χτυπούσε το κεφάλι μου και άρχισε να με πνίγει με την κουρτίνα και ένα παντελόνι», λέει η 52χρονη στο newsit.gr
Ο Αιγύπτιος που επιτέθηκε σε 52χρονη