Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός Αμερικανός πολίτης λέει ο Άντονι Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε σήμερα ότι ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε στην Ουκρανία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε. Δεν έχω άλλες λεπτομέρειες για εσάς πέραν αυτού», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η επιβεβαίωση από τον Άντονι Μπλίνκεν έγινε, αφότου η αστυνομία στην ουκρανική πόλη Τσερνίχιβ ανέφερε, νωρίτερα σήμερα, ότι ένας Αμερικανός βρίσκεται μεταξύ των νεκρών σε έναν ρωσικό βομβαρδισμό.

Ο Βιάτσεσλαβ Τσάους, κυβερνήτης της περιοχής με κέντρο την πόλη Τσερνίχιβ, έκανε γνωστό πως 53 άμαχοι σκοτώθηκαν εκεί τις τελευταίες 24 ώρες. Ο απολογισμός δεν μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση