Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο μήνυμα Ζελένσκι – «Θα είστε ελεύθεροι σύντομα»

Νέο μήνυμα προς τους πολίτες της Ουκρανίας απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος τόνισε ότι «θα είστε ελεύθεροι σύντομα» και χαρακτήρισε τις πόλεις που βομβαρδίζονται ως ηρωικές.

«Η Μαριούπολη, το Χάρκοβο, το Τσερνίχιβ, είναι ηρωικές πόλεις», επισήμανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο νέο μήνυμά του κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία. «Κάνουμε τα πάντα, και εμείς και η αστυνομία και ο στρατός και η εκκλησία και δεν θα σας αφήσουμε ποτέ μόνους», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στους πολίτες.

Αναφέρθηκε σε όσους ανθρώπους έχουν χάσει τη ζωή τους είτε στρατιώτες είτε αμάχους σε αυτόν τον πόλεμο, λέγοντας πως «δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ» και κατέληξε ότι «θα είστε ελεύθεροι σύντομα».

Απευθυνόμενος σε όσους Ουκρανούς θέλουν να ενταχθούν στις ρωσικές δυνάμεις, τους προειδοποίησε πως «αυτή θα είναι η χειρότερη απόφαση της ζωής σας». «Μια μακρά ζωή είναι καλύτερη από τα λεφτά που θα σας προσφέρουν για μια πιο σύντομη εκδοχή της», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Μάλιστα, ανέφερε πως η Ουκρανία έχει πληροφορίες ότι ο ρωσικός στρατός στρατολογεί μισθοφόρους από άλλες χώρες, αλλά είπε ότι αυτό δεν θα τους βοηθήσει. Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να κρατούν όλες τις βασικές περιοχές της χώρας, δήλωσε.

Νέοι Ρώσοι στρατεύσιμοι έχουν συλληφθεί ως αιχμάλωτοι, είπε ο Ζελένσκι — αλλά πρόσθεσε: «Δεν χρειαζόμαστε 13 ή κανέναν αριθμό χιλιάδων νεκρών Ρώσων στρατιωτών».

Απευθυνόμενος στον λαό της Ρωσίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε, «Δεν θέλαμε αυτόν τον πόλεμο. Θέλουμε μόνο ειρήνη. Και θέλουμε να αγαπάτε τα παιδιά σας περισσότερο από ό,τι φοβάστε τους ανώτερούς σας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ώρα της κρίσης για Φον ντερ Λάιεν και Pfizergate: Στο Ευρωδικαστήριο τα SMS της με τον Άλμπερτ Μπουρλά για τα εμβόλια της COVID-19
Η απόφαση της Τετάρτης (14.05.2025) θα κρίνει αν η Κομισιόν παραβίασε τους κανόνες διαφάνειας με την άρνησή της να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της συνομιλίας
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
Απελευθερώνεται ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ - «Δεν έχουμε συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ίνταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα