Ελλάδα

Κορκονέας: Επιστρέφει στις φυλακές – «Όχι» από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην αναγνώριση του ελαφρυντικού

Απόφαση-βόμβα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και οδηγεί τον καθ´ ομολογίαν δράστη, Επαμεινώνδα Κορκονέα στη φυλακή μέχρι να κριθεί εκ νέου το ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιωτα και αναιρέθηκε η απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας, για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας κατά το μέρος που αναγνώρισε στον κατηγορούμενο Επαμεινώνδα Κορκονέα την ελαφρυντική περίσταση του από το άρθρο  84 παρ 2α του ΠΚ «σύννομου βίου.

Αυτό έχει ως συνέπεια να αναιρεθεί η απόφαση και ως προς το κεφάλαιο της ποινής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα επιστρέψει στη φυλακή μέχρι να κριθεί εκ νέου το ζήτημα του ελαφρυντικού.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε για νέα κρίση στο ίδιο δικαστήριο συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το Καλοκαίρι του 2019, αναγνώρισε το εν λόγω ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια και να καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 13 ετών για την δολοφονία του 15χρόνου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Έχοντας εκτίσει την ποινή του, ο πρώην ειδικός φρουρός αποφυλακίστηκε, την επόμενη ημέρα, από την έκδοση της απόφασης. Πλέον, ωστόσο, επιστρέφει και πάλι στις φυλακές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο – Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη τους 30 με 32 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τις Σποράδες δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου
Καιρός
Πλήθος κόσμου σε νέες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη - «Δεν θέλουμε επαφές με τους δολοφόνους των παιδιών μας»
Στην Αθήνα η συγκέντρωση αναμένεται να ξεκινήσεις στις 19:00 στο Σύνταγμα, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη ξεκινήσει η συγκέντρωση στην Πλατεία της ΧΑΝΘ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Ανανεώθηκε πριν 17 λεπτά
15
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ - Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο
Για τις 7 μ.μ. υπάρχει διαδικτυακό κάλεσμα στον Λευκό Πύργο για τον «Προσωπικό Αριθμό και την παράνομη μετανάστευση» - Την ίδια ώρα στην Πλατεία της ΧΑΝΘ θα συγκεντρωθούν συγγενείς θυμάτων των Τεμπών
Μέτρα ασφαλείας εν όψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
31