Πολιτική

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη

Εκτάκτως στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη πηγαίνουν οι Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην κλινική covid, ενώ μαζί τους θα είναι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Ευσταθίου.

Από τη φωτιά ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο ασθενής που άναψε τσιγάρο δίπλα σε φιάλες οξυγόνου, με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη.

Η πτέρυγα εκκενώθηκε από ασθενείς και προσωπικό, όχι μόνο από την κλινική covid αλλά και από διπλανές που είχε επεκταθεί.

Συγκεκριμένα, 22 ασθενείς απεγκλωβίστηκαν από την κλινική και 13 από άλλες, κάποιοι από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο χώρο όπου βρίσκονται τα οξυγόνα.

Οι μέχρι τώρα μαρτυρίες αναφέρουν ως αιτία το τσιγάρο που άναψε ένας ασθενής δίπλα σε φιάλες οξυγόνου. Πιθανότατα είναι και αυτός που έχει βρεθεί απανθρακωμένος.

Επίσης υπάρχουν 4 άτομα με εγκαύματα, και ένας τραυματίας με πολλαπλά τραύματα, που μεταφέρθηκαν στη μονάδα εγκαυμάτων.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, εξέφρασε τη θλίψη του για τον άνδρα που έχασε τη ζωή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας για Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης πολιτικών επιδιώξεων» – Απών από την ψήφιση της τροπολογίας
«Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο των Εθνικών Αγώνων που πρέπει να το αποστειρώσουμε από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Γιάννης Λοβέρδος από το Περθ: «Η Αυστραλία αναγνωρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»
Ο Γιάννης Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να αναγνωρίσει και να στηρίξει επίσημα την ανακήρυξη από την UNESCO της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας
Ο Γιάννης Λοβέρδος
Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: «Θα έπρεπε να είναι αυτονόητος ο σεβασμός και η προστασία του μνημείου» – Πυρά σε Ζωή Κωνσταντοπούλου και Χάρη Δούκα
Ο Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως προσπάθησε να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρώπη
Παύλος Μαρινάκης 5