Ελλάδα

Το «ευχαριστώ» του Σαϊντού Καμαρά που έμεινε τελικά στην Ελλάδα – «Τη νιώθω δεύτερη πατρίδα μου»

«Κανένας δεν λέει ένα πρωί: Θέλω να φύγω μακριά από τη χώρα μου, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος» λέει  ο 19χρονος μαθητής που έφυγε από τη Γουινέα και ήρθε στην Ελλάδα, για να την αγαπήσει σαν δεύτερη πατρίδα του.

Όταν υπήρξε κίνδυνος απέλασης, οι συμμαθητές του κινητοποιήθηκαν και ο Σαϊντού βρέθηκε μέχρι στο γραφείο του πρωθυπουργού, πριν καταφέρει τελικά να πάρει άσυλο.

«Ο Σαϊντού μένει τώρα εδώ. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη και την αλληλεγγύη σας» είπε ο μαθητής, η πρώτη αίτηση του οποίου για άσυλο είχε απορριφθεί. Όμως η ιστορία του, προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα μείνω στην Ελλάδα, που νιώθω δεύτερη πατρίδα μου. Θέλω να σπουδάσω και να ζήσω μία κανονική ζωή» λέει τώρα χαρούμενος ο Σαϊντού, ο οποίος συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση με το σχολείο του, προκαλώντας συγκίνηση.

Δείτε το βίντεο του Alpha:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νταλίκα χωρίς εισιτήριο μπλόκαρε την αναχώρηση πλοίου από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα
Το πλήρωμα ζήτησε από τον οδηγό της νταλίκας να βγει ώστε να συνεχιστεί η φόρτωση των υπόλοιπων οχημάτων που είχαν εισιτήριο, όμως εκείνος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος λόγους υγείας
Το πλοίο Αλκίνοος 2
Αύριο Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία - Το Σαββατοκύριακο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα
«Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος για τα Πειραματικά, τα Πρότυπα και τα Δημόσια Ωνάσεια σχολεία ήταν περισσότερες από κάθε φορά, καθώς άγγιξαν τις 25.000», τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη
Σχολική αίθουσα