Κόσμος

Κορονοϊός: Στην Πορτογαλία τα περισσότερα κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκων στην ΕΕ

Με 1.150 κρούσματα κορονοϊού ανά εκατομμύριο κατοίκων να επιβεβαιώνονται ημερησίως κατά μέσο όρο, η Πορτογαλία είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον υψηλότερο δείκτη τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τους αριθμούς που συγκεντρώνει το Our World In Data.

Ο δείκτης στην Πορτογαλία είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (447 κρούσματα ανά εκατ.), σύμφωνα με τους αναλυτές του Our World In Data, στον οποίο συνεισφέρουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων, η Πορτογαλία καταλαμβάνει την όγδοη θέση μεταξύ των 27. Ο μέσος όρος τις τελευταίες επτά ημέρες είναι 1,97. Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 1,43 και σε παγκόσμια κλίμακα 0,2.

Κατά δεδομένα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας (ΓΔΥ) της Πορτογαλίας, από την 26η Απριλίου ως τη 2η Μαΐου επιβεβαιώθηκαν 76.183 κρούσματα του SARS-CoV-2. Πρόκειται για 27πλάσιο αριθμό σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021.

Στις αρχές Απριλίου, κοινή μελέτη της ΓΔΥ και του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας Δρος Ricardo Jorge, δημόσιου οργανισμού υπαγόμενου στο υπουργείο Υγείας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τρέχον διάστημα ο ιός έχει «πολύ υψηλή μεταδοτικότητα» και η θνητότητα της λοίμωξης καταγράφει «τάση αύξησης».

Σε απόλυτους αριθμούς, η Πορτογαλία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα κάπου 22.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 3,94 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό