Ελλάδα

Αντώνης Συκάρης: Απεγκλωβίστηκε ένα μήνα μετά η σορός του από τα Ιμαλάια

Μετά από ένα μήνα η σορός του άτυχου ορειβάτη Αντώνη Συκάρη απεγκλωβίστηκε από το βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια.

Υπενθυμίζεται πως στις 12 Απριλίου ο σπουδαίος ορειβάτης Αντώνης Συκάρης ξεψύχησε καθώς κατέβαινε το βουνό, ενώ η σορός του παρέμενε στο σημείο και καμία από τις αποστολές που είχαν προσπαθήσει να την ανασύρουν δεν τα είχαν καταφέρει.

Ωστόσο, η τελευταία ορειβατική αποστολή που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου, κατάφερε να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη Συκάρη μέχρι το Base Camp του Νταουλαγκίρι.

Τώρα αναμένεται η αερομεταφορά της σορού στο Νεπάλ και στη συνέχεια η μεταφορά της στην Ελλάδα, κάτι που θα διαρκέσει περίπου δύο με τρεις εβδομάδες.

Η ανάρτηση της οικογένειας:

«Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.

(Φωτογραφία από την κάμερα του κινητού του Αντώνη.
Kathmandu, 25/03/2022)»

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1