Ελλάδα

Τουρκία: «Ξέφυγε» το πρακτορείο Anadolu και «κατασκοπεύει» την Ψέριμο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπερνούν καθημερινά τα ΜΜΕ της Τουρκίας. Αυτή τη φορά είναι το κρατικό πρακτορείο Anadolu που έβαλε στο στόχαστρο της προπαγάνδας του την Ψέριμο!

Το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε σήμερα (22.06.2022) φωτογραφίες από την Ψέριμο και πλάνα από την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ισχυρίζεται πως απαγορεύεται εκεί να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων.

Το πρακτορείο Ανατολή κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί», αναφέρει το πρακτορείο Anadolou σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

 

Επίσης, το κρατικό κανάλι TRT κάνει λόγο για «άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα. Παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύς οπλισμός στην Ψέριμο», μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

 

Δείτε το βίντεο του Anadolu

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη για τον βιασμό 19χρονης μέσα στο ΑΤ Ομόνοια: Αρνήθηκαν την κατηγορία οι τρεις αστυνομικοί – «Ήταν συναινετική σεξουαλική πράξη»
«Ήταν λάθος, αν και συναινετικό...Δεν την πίεσα, δεν ένιωσα καμία απώθηση, δεν κατάλαβα κάποια αντίσταση, αλλιώς δεν θα προχωρούσα» υποστήριξε ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους
Αστυνομικό τμήμα Ομονοίας
Έγκυος στο 7ο παιδί η μητέρα των 6 παιδιών που ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες στο Περιστέρι - «Είχαν γαστρεντερίτιδα, έπρεπε να βρω μια λύση»
Τι υποστήριξε η μητέρα των 6 παιδιών μετά τη σύλληψή της, τι λένε κάτοικοι των Λειψών και συγγενείς της οικογένειας για της συνθήκες διαβίωσης
Το εσωτερικού του δώματος στο Περιστέρι, όπου διέμενε η οικογένεια με τα 6 παιδιά