Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Το μεσημέρι βγαίνει από τη φυλακή αφού πλήρωσε την εγγύηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ύστερα από 17 μήνες προφυλάκισης και αφού καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για δυο βιασμούς, ο Δημήτρης Λιγνάδης βγαίνει σήμερα (14.07.2022) από τη φυλακή.

Το δικαστήριο που χθες καταδίκασε τον Δημήτρη Λιγνάδη για δυο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορούνταν, όρισε όρους αποφυλάκισης στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. Ένας απ’ αυτούς να καταβάλει εγγύηση 30.000 ευρώ.

Το ποσό βρέθηκε και ο Δημήτρης Λιγνάδης, το μεσημέρι της Πέμπτης, θα περάσει την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού και θα είναι ελεύθερος έως την εκδίκαση της έφεσής του.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015, είχε μεταφερθεί από τις φυλακές της Τρίπολης στον Κορυδαλλό ενόψει της έναρξης της δίκης του για τέσσερις βιασμούς.

Αφού συγκέντρωσε το ποσό των 30.000 ευρώ και το κατέβαλε, ο Λιγνάδης αναμένεται να αποφυλακιστεί γύρω στο μεσημέρι, όταν εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να υπογραφεί το αποφυλακιστήριο.

Το δικαστήριο χθες μετά την καταδίκη του 58χρονου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης. Η μειοψηφία του δικαστηρίου, δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στον καλλιτέχνη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νωρίτερα έρχονται τα πρώτα τέσσερα F-35 – Στην Ελλάδα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης των πιλότων
Πρόκειται για μια option την οποία η Πολεμική Αεροπορία εξετάζει πλέον σοβαρά, καθώς η πρόωρη άφιξη του πρώτου ελληνικού πυρήνα F-35 δεν θα έχει μόνο χαρακτήρα χρονοδιαγράμματος
F-35
Πώς δρούσε το κύκλωμα στην Κρήτη με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι λογιστές και τα εικονικά μισθωτήρια
Τριών εκατ. ευρώ οι επιδοτήσεις που πήραν παράνομα - 22 άτομα έχουν συλληφθεί ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει 116 - Στο επίκεντρο των ερευνών 6 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων - Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί με 355.000 ευρώ
Κρήτη: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι λογιστές και τα εικονικά μισθωτήρια